ryumew 發表於 2022-4-24 12:32

九巴月票買三送一問題

本來諗住買780X3(4.7-4.24期間),原來似需要買埋第4張有回贈780,換言之似先後買780X4月票,然後第4期月票開始回贈780,最快等到7月尾回贈月票,感覺似買晒3020消費劵先得,有點被曲線掠水

kei_hk 發表於 2022-4-24 13:05

唔好比 "銷費券" 3個字影響你的思維﹐你只需要睇 "實際支出"。

你4個月的實際支出﹐未計算政府交通津貼的情況下﹐只係$780*3=$2340﹐平均每月係$585。

只不過﹐第4個月你要先預支﹐再退回給你﹐你有$780 比九巴hold起十多廿日﹐才會回贈給你。
另外﹐你有出錢買第4張的 "免費" 月票﹐好大機會會同時計算埋交通津貼(唔會做回扣)﹐這樣你會比直接送第4個月的月票﹐有更大的著數。

Quanta 發表於 2022-4-24 14:50

咁做仲著數啦 合資格消費計3020但最後你套現返千幾蚊

lsc04d11 發表於 2022-4-24 16:25

合法過去7仔買100份成報啦唔洗咁多疑惑同埋要食盡交津有啲人要買夠5個月添啦(150日,正確啲嘅定義)同埋我都唔係八達通拎消費券 都可以受惠 最重要係你好似好唔想買九巴月票咁咁其實你搭車都唔算多唔係慳好多?就算唔係 你咪喺呢四個月盡搭多幾次囉… 搵一兩次搭埋R線 啲心理感覺乜都舒緩哂

lokaku 發表於 2022-4-24 21:21

唔知會唔會延長優惠期呢?

WN4156 發表於 2022-4-24 22:13

咁張卡之前買過合唔合資格享有優惠?

ahken 發表於 2022-4-24 22:23

Quanta 發表於 2022-4-24 14:50
咁做仲著數啦 合資格消費計3020但最後你套現返千幾蚊

正確,唯一唔好處的確要自己俾住第四張月票果780先
頁: [1]
查看完整版本: 九巴月票買三送一問題