who_r_u 發表於 2022-4-27 20:42

106 流水客

今朝早繁係善水唔生性病之下
呢班 106 單從北角官立小學去到南安里都已經執到 40+ 既上車客
如果由天后起計,加埋柴斜可能都有啲客上車
呢程車分分鐘 70+ 分段客 :D
唔怪得兩間公司都唔肯放棄呢筆額外客源 :D

tommy14D 發表於 2022-4-27 20:45

發現好多人唔睇價錢牌就上車, 某程度上反映其實巴士好平

tommy14D 發表於 2022-4-27 20:46

港島有班客買咗九巴月票之後淨係肯坐九巴穿梭港島

KW2523 發表於 2022-4-27 20:51

應該係平時都要過海嘅客會轉車?

港島東想用盡膘好難跨區喎
一係102 106轉車電車式漫遊一係118轉車過兩次海

brianso198 發表於 2022-4-27 20:54

洗鬼咩

周不時坐港島過海車都見到有班人係畀全費唔過海落車

tommy14D 發表於 2022-4-27 20:54

KW2523 發表於 2022-4-27 20:51
應該係平時都要過海嘅客會轉車?

港島東想用盡膘好難跨區喎

有啲人做野港九新界四圍走,又成日出街,如果又想慳時間見車就上嘅話其實月票抵啲, 計埋交通津貼先五百幾蚊

tommy14D 發表於 2022-4-27 20:57

brianso198 發表於 2022-4-27 20:54
洗鬼咩

周不時坐港島過海車有班人係畀全費唔過海落車

不嬲好多有錢唔嚟價錢照殺,正如九龍都有一班客畀成十幾蚊但係九龍上九龍落,受益米又係巴士公司, 唔怪得知啲區內平價線全部被陰乾,不如做過海中好過

gordon0530 發表於 2022-4-27 21:00

tommy14D 發表於 2022-4-27 20:57
不嬲好多有錢唔嚟價錢照殺,正如九龍都有一班客畀成十幾蚊但係九龍上九龍落,受益米又係巴士公司, 唔怪 ...

港島2A頹做,北角比$8.2搭23、38、42落sogo都見唔少。

Hea做換黎每人收多幾蚊就鬼咁興奮,但倒左幾多落地鐵就無視

User12345678910 發表於 2022-4-27 21:02

tommy14D 發表於 2022-4-27 20:45
發現好多人唔睇價錢牌就上車, 某程度上反映其實巴士好平

如果係就唔會咁多學生保鐵

andy1010 發表於 2022-4-27 21:03

得巴膠先會咁緊張價錢,呢段106仲要只係6.9
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 106 流水客