A351 發表於 2022-4-29 18:47

城巴969B咸魚 怒插九巴960A車長阻街

晚上6時29分,在中環砵甸乍街960A總站,有城巴969B師奶咸魚不斷臭罵960A車長阻街,車長禮貌回應這是運輸署批准上客位置,該咸魚還繼續臭罵,並拍攝說會投訴。

城巴咸魚真極品,辛苦晒兩巴車長,日日為野蠻人服務。

lsc04d11 發表於 2022-4-29 20:03

呢度有板友話特別線上客唔佔位嫁(參考259S個post)

cx838 發表於 2022-4-30 08:18

還欠1分鐘先開車,司機又早左到巴士站上晒客的情況啦。那個位,有警察的話,會係叫部960A走的,該位置的村巴都係咁叫,村巴就係域多利皇后街調返頭去上客,九巴就唔知點啦。應該係個九巴司機的問題啦,那個站係即到即走的

drbean7218 發表於 2022-4-30 12:50

尋晚1828 我都在砵甸乍街等980X。

當時有架E11B埋站上客, 搞了好耐先走得。後面仲有架城巴及新巴980X跟尾, 仲封埋960A走唔到

加上, 干諾道中天橋往西隧近西港城發生交通意外搞到中上環大塞。

KC3555 發表於 2022-5-1 01:02

還欠1分鐘先開車,司機又早左到巴士站上晒客的情況啦。那個位,有警察的話,會係叫部960A走的,該位置的村 ...

N年前960A如果太早俾警察趕時,係會入域多利皇后街,返德輔道中,再喺畢打街出返去上客。

石頭 發表於 2022-5-1 09:41

還欠1分鐘先開車,司機又早左到巴士站上晒客的情況啦。那個位,有警察的話,會係叫部960A走的,該位置的村 ...

總站未夠鐘就開車,如有損失,是否由該警察負責賠償?

為甚麼廿幾年來,警察經常都做出此等無視市民權益之行為?

Ricky403 發表於 2022-5-1 12:06

石頭 發表於 2022-5-1 09:41
總站未夠鐘就開車,如有損失,是否由該警察負責賠償?

為甚麼廿幾年來,警察經常都做出此等無視市民權益 ...
咪兜番轉頭清埋啲last minute客
停喺度頂住後面巴士埋站問題仲大

934無掉頭安排咪仲衰
好啲嘅車長都叫做識得碌前少少喺905站等一等
有啲車長直頭一被後面砵就走人
仲有車長就索性兩三分鐘前先喺訓練池對面/灣北開架車出黎
搞到總站啲時間都好難預,下繁一早一遲仲周不時會前車頂閘拖住後車大半滿咁返荃灣

AP149 發表於 2022-5-1 12:37

師傅都有教做呢d中途站起載嘅特車寧遲莫早啦,特別係中環呢d咁繁忙嘅巴士站,等多一分鐘後面又可以塞遠好多,你為左準時開車準時到站收工係度擺就搞到後面唔知幾多架車唔準時到站收工/休息

另一邊廂唔繁忙嘅青公,48P果d又係好老套,早十幾廿分鐘擺係豪景花園個站度,本身果個站灣都細到唔夠兩架巴士停,佢擺埋係度就個個要行出馬路上52X/53/962B,明明以前佢地係擺後小小豪宅果度條讓線等夠鐘先上黎

cruisesnet 發表於 2022-5-1 12:44

等同疫情前下繁入境事務處,
厹停一串104特車係度又唔走當停車場真係好乞人憎.

好多人(包括我)都小過個職員趕部車走 「後面有幾部104,站位又得幾個人排隊等下部)

s121424 發表於 2022-5-1 13:44

怡和街 屎水112特 咪又係咁
泊係崇光對出等5分鐘客 結果阻住後面D車
頁: [1] 2
查看完整版本: 城巴969B咸魚 怒插九巴960A車長阻街