LN9267 發表於 2022-5-3 12:44

運輸署建議新界113全日駛入坑口站公共運輸交匯處

https://www.districtcouncils.gov.hk/sk/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/22204/SKDC_TTC_22_C003_TC.pdf

這個絕對是德政,方便居民等車,不需要日曬雨淋。

JX9097 發表於 2022-5-4 09:50

入哂去都冇乜所謂
仲方便到轉鐵客

Citcalag 發表於 2022-5-5 03:30

JX9097 發表於 2022-5-4 09:50
入哂去都冇乜所謂
仲方便到轉鐵客

峻瀅應該會既。不過首都領都真係唔太會搭佢轉鐵($6-$0.3),我只係用來去坑口

298E/F又兜百勝角又疏,以前貪佢有ETA唔洗等同埋去到坑口站總站,而家都唔太會搭佢,應該都流失返落113

cx838 發表於 2022-5-5 19:33

113 綠小現在已經是全日繞經坑口站,冇乜好建議啦。其實經地鐵站,搞到街市去峻瀅方向,因為轉唔到線而直接飛站。所以經坑口站令原本乘客發生有車冇得坐的情況

214P_world 發表於 2022-5-11 23:20

Citcalag 發表於 2022-5-5 03:30
峻瀅應該會既。不過首都領都真係唔太會搭佢轉鐵($6-$0.3),我只係用來去坑口

298E/F又兜百勝角又疏, ...

冇錯,首都領都行入康城站更快吧 (加上$5.7並唔平 而且康城站保證第一班車上到)

214P_world 發表於 2022-5-11 23:21

cx838 發表於 2022-5-5 19:33
113 綠小現在已經是全日繞經坑口站,冇乜好建議啦。其實經地鐵站,搞到街市去峻瀅方向,因為轉唔到線而直接 ...

係,而且來回繞經兩次重華路好迂迴,寧願佢直入坑口站順時針上重華路返峻瀅

214P_world 發表於 2022-5-11 23:22

坑口PTI有咁多位比113全日入去?
102都迫到要泊厚德商場橋底😂

JX9097 發表於 2022-5-12 11:27

214P_world 發表於 2022-5-11 23:22
坑口PTI有咁多位比113全日入去?
102都迫到要泊厚德商場橋底😂

依家113喺指定時間都會入去
位置上唔會用多咗

102開番足車就唔使泊橋底啦

214P_world 發表於 2022-5-16 22:27

JX9097 發表於 2022-5-12 11:27
依家113喺指定時間都會入去
位置上唔會用多咗

現時似乎已唔太夠位?
除102泊橋底, 101m好似都泊到出田下灣

JX9097 發表於 2022-5-16 23:05

214P_world 發表於 2022-5-16 22:27
現時似乎已唔太夠位?
除102泊橋底, 101m好似都泊到出田下灣

102最多咪泊埋煜明苑
反正102B都名存實亡

同埋...小巴唔係應該拎嚟行嘅咩...
泊哂喺總站唔會生錢㗎喎
頁: [1] 2
查看完整版本: 運輸署建議新界113全日駛入坑口站公共運輸交匯處