CRH5 發表於 2022-5-4 11:47

會展站總站 14/5 啓用

會展站總站將於 14/5 0530am 啓用
現有 17 條以灣仔北為總站的路綫將遷移至該站

1M 綫將於 15/5 (東鐵過海通車日) 投入服務

Ref: https://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_66119.html

下圖由 hkitalk.media 小編加上

m_rd08 發表於 2022-5-4 21:11

GG8766 發表於 2022-5-4 21:05
104 係咪唔會入新總站?
唔會
104要改到去博覽道東個迴旋處先調到頭
914P、914X一樣

但係936就改行杜老誌道、港灣道去菲林明道,加停灣景中心大廈;P

https://www.td.gov.hk/filemanager/en/content_13/wan%20chai%20north%20chi.pdf

ky927 發表於 2022-5-4 11:59

咁N8一晚兩個總站?0530前舊站,0530後新站 ? 😂😂😂

eric278 發表於 2022-5-4 12:31

905, 978, 978A, 978B又會如何駛入新總站?
是在港灣道左轉菲林明道,再右轉入新總站,
還是依現有走線在杜老誌道後左轉會議道、左轉菲林明道,然後左轉入總站?

FBI2 發表於 2022-5-4 13:06

900入唔到真係慘

roquelcm 發表於 2022-5-4 13:09

想知電牌點顯示目的地

FBI2 發表於 2022-5-4 13:18

頭先經過見到種緊樹

teddybus 發表於 2022-5-4 13:23

ky927 發表於 2022-5-4 11:59
咁N8一晚兩個總站?0530前舊站,0530後新站 ? 😂😂😂

N8多數下一個service night先入新總站

陳太 發表於 2022-5-4 13:30

車長食飯終於唔使行到冇雷公咁遠

樂仔〞 發表於 2022-5-4 14:31

FBI2 發表於 2022-5-4 13:06
900入唔到真係慘

邊有位 ... 有位嘅最好塞埋 934 934A 935 969A 入去穩定班次 , 唔好下下擺係軒尼詩道頂住成條路 ...

HG6729 發表於 2022-5-4 14:32

露天總站?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 會展站總站 14/5 啓用