ATSE40 發表於 2022-5-4 21:15

大埔部分路線改動預計實施日期

運輸署於大埔區議會被查詢時披露大埔部分路線改動預計實施日期如下:

73P、907D、N307:今年第三季
T74、A47X、NA47:今年第四季

ref.:https://www.districtcouncils.gov.hk/tp/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/21539/TT_15a_20220506.pdf

jocosben 發表於 2022-5-4 21:38

907D又遲,真係頸都長

YY487 發表於 2022-5-4 21:40

cnquate 發表於 2022-5-4 22:07

FBI2 發表於 2022-4-24 23:46
3/ 907D計劃5月內開線
confirm 有差唔好計較,呢單又點計?
5 月 vs 第三季,個誤差唔只幾日甚至十幾日喎 ;P

XL2135/D343344 發表於 2022-5-4 22:10

YY487 發表於 2022-5-4 21:40
搵笨改動, 最好唔推

907D避2幹combo
係要兜白石角,不過隨時快過307P 2幹慢慢塞

樂仔〞 發表於 2022-5-4 22:12

5 月 vs 第三季,個誤差唔只幾日甚至十幾日喎
...
計劃可以有變動嘅啫 , TD 手腳慢甚至開線前巴士公司自己有爭坳拖慢進度都唔係第一次發生嘅事
何必要單單打打 ?

FBI2 發表於 2022-5-4 22:12

5 月 vs 第三季,個誤差唔只幾日甚至十幾日喎
...

呢D少問題,冇必要深究,反正就係會做.

樂仔〞 發表於 2022-5-4 22:13

XL2135/D343344 發表於 2022-5-4 22:10
907D避2幹combo
係要兜白石角,不過隨時快過307P 2幹慢慢塞

如果按返 682C vs 982C 數據 , 似乎 907D 無機會快過 307P

neoplan720p 發表於 2022-5-4 22:13

907D最搵笨係明明用黎避大隧東隧塞車,
但慳返黎既時間,又要走入去白石角,
咁同307P有咩分別?

你真係確定行青沙同西隧慳到既時間,
夠cover 兜白石角?

YY487 發表於 2022-5-4 22:15

頁: [1] 2
查看完整版本: 大埔部分路線改動預計實施日期