jacky03 發表於 2022-5-6 12:14

灣仔區臨時交通及運輸安排

詳情:https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_13/20220413%20TA%20for%20EXC%20PTI%20Changeover%20C%20FW.pdf

asv2 發表於 2022-5-6 12:39

102 、103 、106 、118、170 即係點改?甚至乎點解佢哋關事?

clivetock 發表於 2022-5-6 12:47

102 、103 、106 、118、170 即係點改?甚至乎點解佢哋關事?

由於杜老誌道天橋右線唔可以直行去到會議道交界右轉,所以紅隧路線要跟私家車咁直接喺伊利沙伯大廈出面上橋去紅隧而唔可以行灣北巴士專線

樂仔〞 發表於 2022-5-6 12:48

要行鵝頸橋 / U 型橋入紅隧 , 唔經得灣北
因為杜老誌道天橋後只能左轉港灣道

asv2 發表於 2022-5-6 12:51

大部份時間夜咗都係直接行 U 形橋,行到我都唔記得佢哋官方主線係行杜老誌道天橋;P

樂仔〞 發表於 2022-5-6 12:54

asv2 發表於 2022-5-6 12:51
大部份時間夜咗都係直接行 U 形橋,行到我都唔記得佢哋官方主線係行杜老誌道天橋 ...

118 官方係杜老誌道
其餘先係 U 形橋

LA11 發表於 2022-5-6 18:15

今次改道有冇提及 104 白田方向 , 入境處分站後直入紅隧 ? :(

AE367 發表於 2022-5-6 18:36

930又有一晚唔駛入老銅鬥塞。

MCMoore 發表於 2022-5-6 20:38

本身夜晚十點後巴士行U形橋都快過落灣北食兩枝燈

dcyw 發表於 2022-5-6 22:21

LA11 發表於 2022-5-6 18:15
今次改道有冇提及 104 白田方向 , 入境處後直又紅隧 ?

按通告所述,改道期間杜老誌道天橋的車輛只能左轉港灣道西行。

故104往九龍方向不受影響。
頁: [1]
查看完整版本: 灣仔區臨時交通及運輸安排