HS1588 發表於 2022-5-7 08:49

龍門路往九龍方向爆水管

龍門路往市區方向近青雲路 / 皇珠路分界爆水管
59M 59X 506 E33往市區/市中心方向,過新屯門中心後右轉龍門居迴旋處 U-turn出湖山路、海皇路返回原線
臨時站設於富健花園

我坐果部 E33 0813到新屯中,0835先兜返出豐景園🤦🏻‍♂️

lsc04d11 發表於 2022-5-7 15:29

呢鋪大到mtr mobile traffic news都要出通知 上次506安定改路又冇出506,K52A取消龍門站及青雲站,用龍門居做臨時站即係龍門居總站定根本富健個站?仲有咁...建安站係咪都唔停先?

另外 樓主 仲有A34,N260

其實,506及K52A可以cut青雲站既? 其實兜番去海皇路仍然可以返去青雲路繼續服務喎。。。。
又話改路要盡量serve番哂咁多個站 非專就可以。。。?

DC3938 發表於 2022-5-7 17:01

lsc04d11 發表於 2022-5-7 15:29
呢鋪大到mtr mobile traffic news都要出通知 上次506安定改路又冇出506,K52A取消龍門站及青雲站,用龍門居 ...

今朝506用富健特車個站

timewater 發表於 2022-5-7 17:05

其實兆麟方向點解唔直入兆麟、屯市、西鐵站去返青雲?啲人都好少青雲站落㗎啦,臨時變做逆時針循環線更有效率,回車又快
點解港鐵同運吉死咕咕?

好多乘客都不滿,屯碼去西鐵站耐過去荃灣

3asv@59x 發表於 2022-5-7 19:16

其實最白痴係59M 59X E33, 做乜仲走入去湖山路到塞車, 行返上去屯門赤鱲角大轉盤跟住龍富路返回皇珠路咁咪得囉

HS1588 發表於 2022-5-7 22:25

timewater 發表於 2022-5-7 17:05
其實兆麟方向點解唔直入兆麟、屯市、西鐵站去返青雲?啲人都好少青雲站落㗎啦,臨時變做逆時針循環線更有效 ...

乜青雲冇人去西鐵站? 其實最有效咪叫人坐輕鐵代替順便分流

timewater 發表於 2022-5-9 22:59

HS1588 發表於 2022-5-7 22:25
乜青雲冇人去西鐵站? 其實最有效咪叫人坐輕鐵代替順便分流

青雲站行去西鐵站好近

兜大圈唔去兆麟 而去青雲,真係犧牲幾十人嘅時間去成全1-2個客
效率極低

nchmt 發表於 2022-5-9 23:40

timewater 發表於 2022-5-9 22:59
青雲站行去西鐵站好近

兜大圈唔去兆麟 而去青雲,真係犧牲幾十人嘅時間去成全1-2個客

狠求你唔好推po啦搞到我以為又爆過
頁: [1]
查看完整版本: 龍門路往九龍方向爆水管