Ravenclaw 發表於 2022-5-9 02:28

busnrail_fans 發表於 2022-5-9 01:36
不如玩大啲

用88X全日兼中上環加站,順手吞拼788

咁應該又唔會,788咁既班次,用88x呑唔化算,用多好多車,然後西區果段運凳(788級既班次既話)…

最多都係縮788去交廣,然後你要期望東行班中環客願意行去交廣上車,否則又學722東行咁入內街就真係多謝晒…

ATEU15 發表於 2022-5-9 02:35

780變繁時20非繁30

ATEU15 發表於 2022-5-9 02:36

殺8號換88x全日

Ravenclaw 發表於 2022-5-9 04:08

ATEU15 發表於 2022-5-9 02:36
殺8號換88x全日

嘩,唔好咁啦,低B黃體到你個POST柴小會喊架:lol

qunow 發表於 2022-5-9 05:03

GG8766 發表於 2022-5-9 01:33
新巴諗住點樣將 18X 柴灣站特車併入88X ?
如果小西灣開要經埋柴灣站同柴斜先飛就慢
坐番 788 仲快

好似84咁,總站開入小西灣再兜返出柴灣?我覺得新巴做得出

Ravenclaw 發表於 2022-5-9 05:27

qunow 發表於 2022-5-9 05:03
好似84咁,總站開入小西灣再兜返出柴灣?我覺得新巴做得出

如果佢醒目既話,應該系咁做喎…

qunow 發表於 2022-5-9 06:29

Ravenclaw 發表於 2022-5-9 05:27
如果佢醒目既話,應該系咁做喎…

咁行嘅話車程唔見得快過而家18X幾多 派架車上康翠台再落返小西灣用嘅資源都唔見得比起由康翠台去到筲箕灣少 仲要做唔到柴斜除咗康翠台之外其他所有樓宇
除非係諗住鋪路取消

odwinkinglam 發表於 2022-5-9 06:54

88X行埋柴斜和兜康翠台,行車時間未同780差不多 (除左價錢)

Ravenclaw 發表於 2022-5-9 07:03

qunow 發表於 2022-5-9 06:29
咁行嘅話車程唔見得快過而家18X幾多 派架車上康翠台再落返小西灣用嘅資源都唔見得比起由康翠台去到筲箕灣 ...

但咁樣我可以直接將其中一班88X由改由康翠台開,最多開早d,然後果架18X特可以改翻筲箕灣開呀嗎...

定系我理解錯特工兄既意思...

佢話88X東行生意好,冇話康翠台特班生意好喎,咁我要做翻原本88X既客又要做埋康翠台,系得呢一招...

除非加一班康翠台88X特一站走人...

2076 發表於 2022-5-9 08:06

Ravenclaw 發表於 2022-5-9 07:03
但咁樣我可以直接將其中一班88X由改由康翠台開,最多開早d,然後果架18X特可以改翻筲箕灣開呀嗎...

定系 ...

如果開多一班88X特就唔會係張振興走,分分鐘係柴鐵>康翠>柴斜直上公路,叫做屈下錢,甚至興華開經環翠先,都唔出奇。

當然,如果唔想加資源,88X特係康翠>小西灣咁行最正路......
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 膠液廣場吹水料一則