asv98.kw131 發表於 2022-5-19 00:48

巴士公司網站文物考古

可能因為某巴士公司炒曬啲人,冇人幫手更新個網頁啦~
聯營線列表有 301 冇 N307,人力車觀光巴士宣傳單張仲有 H1A(而且 H1 H2 開 30 分鐘一班),電話熱線錄音嘅 79X 線資料仲係開線嗰陣嘅資料。

Choi 發表於 2022-5-19 00:57

我反而懷念早期的巴士公司網頁,城巴的會有車型介紹如同巴迷專區,而九巴網頁會播一段短midi

asv98.kw131 發表於 2022-5-19 01:10

Choi 發表於 2022-5-19 00:57
我反而懷念早期的巴士公司網頁,城巴的會有車型介紹如同巴迷專區,而九巴網頁會播一段短midi ...

我記得以前新巴城巴網頁有遊戲玩

Choi 發表於 2022-5-19 01:15

asv98.kw131 發表於 2022-5-19 01:10
呢個冇印象,不過以前會打上城巴客服,然後逐條路線聽英文,印象中係一個外國人講純正英式口音,會考listening就係咁準備的:lol

asv98.kw131 發表於 2022-5-19 01:29

Choi 發表於 2022-5-19 01:15
呢個冇印象,不過以前會打上城巴客服,然後逐條路線聽英文,印象中係一個外國人講純正英式口音,會考liste ...

有兩個遊戲,一個係泊車遊戲(要將部巴士泊去指定嘅停車格),另一個就係喺巴士站捉違規嘅人(例如帶寵物上車)。

FY5856 發表於 2022-5-19 02:05

以前大概 17-18 年前左右
城巴網頁有啲小問題答吓,例如 E21 機場方向青荃橋跟住行邊條路,4 選 1 MC

九巴網頁就有電流 Game 玩,一掂到物件就會電到隻「九巴仔」

新巴網頁就有模型介紹、新巴繽紛系列等等

KG1428 發表於 2022-5-19 08:11

就算係員工刊物,滙達導航自前年12月出版到今日都沒有再出新一期。今日九巴就大縮水(縮至只有14頁,車長表揚部份刪去)

asv98.kw131 發表於 2022-5-19 11:00

KG1428 發表於 2022-5-19 08:11
就算係員工刊物,滙達導航自前年12月出版到今日都沒有再出新一期。今日九巴就大縮水(縮至只有14頁,車長表 ...

開始越嚟越 Hea。
雖然簡化網站設計係好事,但係有好多有趣嘅嘢都俾人刪除咗。

lsc04d11 發表於 2022-5-19 11:14

以前flash 年代。應該download過啲小遊戲落黎成為離線玩都得嘅小遊戲.......(唔關巴士線)我反而down過百萬富翁,一觸即發等 用txt改佢啲3database變哂巴士題目玩

PatPatLeo 發表於 2022-5-19 11:23

主頁仲教人坐咩車直達港珠澳;P
好多已經已停開或者得繁忙時間幾班
頁: [1] 2
查看完整版本: 巴士公司網站文物考古