LN9267 發表於 2022-5-26 15:26

運輸署就增設松仁路(南行)近裕泰苑巴士站及修改37H路線文件

https://www.districtcouncils.gov ... /TTC_2022_12_TC.pdf
https://www.districtcouncils.gov ... TC_2022_12_A_TC.pdf

這個結局算是皆大歡喜,居民有車坐,又不需要就噪音問題煩惱。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

sq285 發表於 2022-5-26 16:08

廢物利用條37H還是第時會放埋E車兜新站?

流星☆雨 發表於 2022-5-26 16:36

E21A路線太長之外,大部份滿逸車都可以考慮回程加停新站

Anthony99 發表於 2022-5-26 16:39

個站十年前已經要有啦,邊會可能有出冇入㗎(有北行但冇南行)
1. 裕泰/北大嶼山醫院(唔計特班)去嶼南要行到黃龍坑道先至上到車
2. A35/N35無謂入霸尾村,反正班班飛站冇人上,就算34都唔應該再兜入去

kitarolo 發表於 2022-5-27 13:19

sq285 發表於 2022-5-26 16:08
廢物利用條37H還是第時會放埋E車兜新站?

嶼巴RC2或Coaster可能
一手掉到頭,其餘車款如青年或
E線常用嘅車依圖行好可能要入後波
其實又是否適合?

E21A 發表於 2022-5-27 13:35

流星☆雨 發表於 2022-5-26 16:36
E21A路線太長之外,大部份滿逸車都可以考慮回程加停新站

請善用行人天橋

流星☆雨 發表於 2022-5-27 15:21

E21A 發表於 2022-5-27 13:35
請善用行人天橋

考慮加一兩條唔過份
i.e. 松仁路北行站行返裕泰苑部Lift要右轉埋先有

Sita1004-1017 發表於 2022-5-27 17:02

流星☆雨 發表於 2022-5-27 15:21
考慮加一兩條唔過份
i.e. 松仁路北行站行返裕泰苑部Lift要右轉埋先有

其實應該重開舊逸東總站做中途站,直頭所有經滿東路線醫院個站都可以飛左佢,反正成日塞埋站

發覺d人完全唔識得去雍逸樓搭車,d跨區線醫院站趕唔切係可以去雍逸樓追返(甚至E11B/B6/S65只有雍逸樓先有得搭)

martin2000 發表於 2022-5-27 21:45

Sita1004-1017 發表於 2022-5-27 17:02
其實應該重開舊逸東總站做中途站,直頭所有經滿東路線醫院個站都可以飛左佢,反正成日塞埋站

發覺d人完 ...

搭親E31都唔少人喺雍逸上喎,福逸就真係冇乜人上落
E21A同E31喺逸東走左班車,慢慢行去雍逸都上到車
甚至再誇張d講,試過喺總站睇住架E31走,正常步速行去裕東都快過架E31到

魔雪巴士頻道 發表於 2022-5-27 23:47

martin2000 發表於 2022-5-27 21:45
搭親E31都唔少人喺雍逸上喎,福逸就真係冇乜人上落
E21A同E31喺逸東走左班車,慢慢行去雍逸都上到車
甚至 ...

福逸個站距離啲樓幾遠下 (仲要兜過鐵欄先去到)
頁: [1] 2
查看完整版本: 運輸署就增設松仁路(南行)近裕泰苑巴士站及修改37H路線文件