Lkopm 發表於 2022-6-13 16:55

九巴app問題

今日好無聊,所以打開九巴app玩吓,發現有好多問題
1.部分路線車站名稱會重覆4次(見下圖1)
2.部分路線車程明顯不實(e.g191R線,根據Google Map顯示經紅隧直達尾站都要28分鐘,但九巴app顯示只需20分鐘)(見下圖2)
3.通告經常入唔到(見下圖3)
4.部分路線ETA特班與正班重覆,令乘客混淆
5.太多廣告,而廣告關閉位置不一
6.明明發生交通意外,取消了分站,但仍有ETA顯示
7.新城路線某站ETA經常無法顯示,但下個站又顯示(見下圖4,大家估估係邊條路線)
8.部分路線時間表重覆(見圖5,大家也估估係邊條路線)
9.以前試過睇ETA搭車,寫仲有1分鐘到站,但望住架車走
(已改善)以前車程功能係無法選起點的

仲未探索完,大家也可說說有甚麼缺點

hp8961 發表於 2022-6-13 17:05

圖4: 1M
圖5: 98A

tina 發表於 2022-6-13 17:05

九巴科技最劣:lol

AVBWU291 發表於 2022-6-13 17:06

同樣都係嗰句,乜樓主第一日用呢個 app 咩?呢度眾多板友對厹個垃圾 app 嘅各種奇怪嘢已經見怪不怪。

Kj2052 發表於 2022-6-13 17:07

九巴app我都del咗幾年

Lkopm 發表於 2022-6-13 17:08

AVBWU291 發表於 2022-6-13 17:06
同樣都係嗰句,乜樓主第一日用呢個 app 咩?呢度眾多板友對厹個垃圾 app 嘅各種奇怪嘢已經見怪不怪。 ...

平時唔會研究

AVBWU291 發表於 2022-6-13 17:10

賣廣告都係咁話,用 across timely 啦,包你滿意。

Lkopm 發表於 2022-6-13 17:10

Kj2052 發表於 2022-6-13 17:07
九巴app我都del咗幾年

咁你用咩app,新城都唔係幾好,又慢,又 short short地

Lkopm 發表於 2022-6-13 17:11

AVBWU291 發表於 2022-6-13 17:10
賣廣告都係咁話,用 across timely 啦,包你唔滿意。

唔明

Lkopm 發表於 2022-6-13 17:14

hp8961 發表於 2022-6-13 17:05
圖4: 1M
圖5: 98A

過兩日我先公佈答案
頁: [1] 2
查看完整版本: 九巴app問題