butterfly 發表於 2022-6-18 09:34

R8有無責任在迪士尼仍有遊客時維持服務

尋日17日迪士尼會員特別活動,大約2135完結,但R8尾車係2100已經開出,結果部份需要到青馬轉車站轉車乘客要改乘港鐵,反觀龍記特別線R33就係2200加開特别班次,究竟R8是否應該同迪士尼協調一下呢?

nchmt 發表於 2022-6-18 09:47

各位旅客絕對有自由係9時前離開樂園乘搭巴士
時間表點寫 巴士就應該要點開
唔係郁啲就加班減班
呢個先係巴士公司既責任
其他只係義務 冇係道理 有係人情

KE7066 發表於 2022-6-18 09:47

R33 經青馬轉車站。

R33 落得通告即係巴士公司知悉有活動,巴士公司決定得唔開加班就貴客自理架啦

FBI2 發表於 2022-6-18 10:14

有鑊就入屎水數啦

天空之神 發表於 2022-6-18 10:15

既然樓上有講有 R33

即係仲有車出青馬轉車

比貴左就閣下自理

szeto993 發表於 2022-6-18 10:34

嗰頭城巴之友不停狙擊龍運R33搶R8城巴時段入迪士尼啲客,呢頭又叫返乘客去坐R33轉車出市區

ky927 發表於 2022-6-18 10:56

szeto993 發表於 2022-6-18 10:34
嗰頭城巴之友不停狙擊龍運R33搶R8城巴時段入迪士尼啲客,呢頭又叫返乘客去坐R33轉車出市區 ...

其實聯咩營,取消R8,龍城各抽一條行青馬嘅E線兜迪士尼算啦
B5就同B3A合併做新B5 深圳灣<>港珠澳<>迪士尼vs R33. 😂😂😂😂😂😂

kitarolo 發表於 2022-6-18 11:15

B5就同B3A合併做新B5 深圳灣港珠澳迪士尼vs ...

R8存在價值係僅需一車
頂多兩車即可做到合理班次
如大幅延長到屯赤要用好多車
搵E線入車程會多用達15分鐘

szeto993 發表於 2022-6-18 11:20

B5就同B3A合併做新B5 深圳灣港珠澳迪士尼vs ...

E線要唔要入東涌北都牙咁痛就唔使諗啦

kay 發表於 2022-6-18 15:45

如果呢個CASE放寬
以後尾班車後突然彈一班客出黎
又駛唔駛咁做?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: R8有無責任在迪士尼仍有遊客時維持服務