ylk 發表於 2022-6-24 00:13

有冇2022-2023東區RPP結果?

如題

roquelcm 發表於 2022-6-24 11:33

呢度好多人唔鐘意東區巴士架,所以冇人提囉:lol

FBI2 發表於 2022-6-24 11:41

估計全部通過

koneotis 發表於 2022-6-24 11:47

https://www.districtcouncils.gov ... tes_20220412_tc.pdf
睇住呢份4月討論RPP會議記錄先

就咁睇,除咗25有可能上繁照行告士打道(但中西區結果好似見到不被接納),38/42呢pair應該會有d 班次remarks(但都係會去馬),所有其他方案都應該通過

ylk 發表於 2022-6-24 13:26

roquelcm 發表於 2022-6-24 11:33
呢度好多人唔鐘意東區巴士架,所以冇人提囉

有冇原因😂

qunow 發表於 2022-6-24 19:57

koneotis 發表於 2022-6-24 11:47
https://www.districtcouncils.gov ... tes_20220412_tc.pdf
睇住呢份4月討論RPP會議記錄先

工聯會嗰位想N72同N8X「在相近時間到達隧道收費廣場的轉乘站」係邊條隧道嘅收費廣場?

MatthewY 發表於 2022-6-26 20:36

工聯會嗰位想N72同N8X「在相近時間到達隧道收費廣場的轉乘站」係邊條隧道嘅收費廣場? ...新巴城巴吳健文先生表示會密切監察 N72 及 N8X 號線的接駁安排,盡量將兩車到達轉車站 的時間調校至 5 分鐘內,以節省乘客候車時間及降低行車時間延滯 。

新巴城巴竟然認同呢句話?

LN9267 發表於 2022-6-26 22:49

工聯會嗰位想N72同N8X「在相近時間到達隧道收費廣場的轉乘站」係邊條隧道嘅收費廣場? ...
最精彩的是出聲的東區區議員與38、42無關也仗義執言,反而南區區議會則集中說30X,真的諷刺。

kay 發表於 2022-6-27 09:13

LN9267 發表於 2022-6-26 22:49
最精彩的是出聲的東區區議員與38、42無關也仗義執言,反而南區區議會則集中說30X,真的諷刺。
...

38 42南區沿線都無晒區佬啦
不過今年個格局計
有同無結果應該一樣

無得再用舊思維去諗野

樂仔〞 發表於 2022-6-27 09:46

MatthewY 發表於 2022-6-26 20:36
新巴城巴竟然認同呢句話?

盡量將到達「轉車站」嘅時間夾好啫
無話係香隧
巴士公司對議員嗡錯地方應該都習慣哂 , 成日都會見到區議員 D 提議寫到亂七八糟
頁: [1]
查看完整版本: 有冇2022-2023東區RPP結果?