jason969 發表於 2022-6-26 23:07

30/6 傳聞白石角/科學園一帶交通安排

據地區消息透露,因應科學園範圍於30/6有以下安排:
1. 創新路及科學園一帶列為安檢範圍,所有公共交通工具將全線不停站
2. 現考慮雲匯站可否保留
3. 大學站對出迴旋處及馬料水碼頭一帶道路亦有機會封閉

jason969 發表於 2022-6-27 19:29

相關公告已上載 https://www.td.gov.hk/filemanager/en/content_13/TNMOS/TDN_Chi.pdf

ricky 發表於 2022-6-26 23:09

憧憬習主席訪港;P

HT408 發表於 2022-6-26 23:23

住白石角要行路出大學搭車?

巴士的膠 發表於 2022-6-26 23:30

HT408 發表於 2022-6-26 23:23
住白石角要行路出大學搭車?

應該唔會俾你班蟻民行到咁近,萬一傳染俾今上就大鑊,住白石角都係行優景里上埔公搭車啦。

P.S.全球各界热烈欢迎今上驾临。

HY1012 發表於 2022-6-26 23:35

係咪科學園唔使返工一日, 住白石角又可以停工停課一日先

cky 發表於 2022-6-26 23:37

71都唔駛返學
差在駛唔駛學上海咁晌路口裝鐵閘
311 核事故時日本封樓封路都未去到咁誇張

Happypig375 發表於 2022-6-26 23:37

巴士的膠 發表於 2022-6-26 23:30
應該唔會俾你班蟻民行到咁近,萬一傳染俾今上就大鑊,住白石角都係行優景里上埔公搭車啦。

P.S.全球各界 ...
其實北京都爆到七彩啦,官方數字乘10至100就差唔多反映到現況啦 :lol:lol:lol

Citcalag 發表於 2022-6-26 23:41

聽聞好似有公司下星期開始WFH

Ohm 發表於 2022-6-27 00:04

最好及早公佈埋當日畀唔畀踩單車同埋馬料水航線會唔會停開

kmb71k 發表於 2022-6-27 00:20

cky 發表於 2022-6-26 23:37
71都唔駛返學
差在駛唔駛學上海咁晌路口裝鐵閘
311 核事故時日本封樓封路都未去到咁誇張 ...

而家講緊6月30日喎
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 30/6 傳聞白石角/科學園一帶交通安排