asv98.kw131 發表於 2022-7-11 18:49

有巴膠以報警威脅皇后山區區議員 指其搶奪南區巴士資源

羅庭德議員 FaceBook 貼文: https://www.facebook.com/1000577 ... banABLkCeXkvLl/?d=n

人哋都係因應選民意見同要求去做啫~
唔知報警之後可以入議員咩罪呢?

FBI2 發表於 2022-7-11 18:50

香港仔華富華貴俾人搶資源,街坊可以嘈。鴨脷洲黃竹坑深灣自己冇客又屈人搶南區資源,就好不該。

asv98.kw131 發表於 2022-7-11 18:57

FBI2 發表於 2022-7-11 18:50
香港仔華富華貴俾人搶資源,街坊可以嘈。鴨脷洲黃竹坑深灣自己冇客又屈人搶南區資源,就好不該。 ...

最大問題係報警之後可以點幫佢?:lol
而且某程度上係屎水唔識管理,攪到蝕水兼人手流失,搞到啲客走晒緊住又減班,無限陰乾。
如果蝕水識得做好香港仔華富華貴,以佢做北區嘅耐性對待呢啲路線,點都可以儲客。

MatthewY 發表於 2022-7-11 18:58

叫佢報 TCU,唔係報警

FBI2 發表於 2022-7-11 18:58

asv98.kw131 發表於 2022-7-11 18:57
最大問題係報警之後可以點幫佢?
而且某程度上係屎水唔識管理,攪到蝕水兼人手流失,搞到啲客走晒緊 ...

警察受理先算啦,最多咪備個案然後擺埋一邊。

asv98.kw131 發表於 2022-7-11 18:59

FBI2 發表於 2022-7-11 18:58
警察受理先算啦,最多咪備個案然後擺埋一邊。

我驚佢俾人告返濫用警力;P

YY487 發表於 2022-7-11 19:03

asv98.kw131 發表於 2022-7-11 19:24

YY487 發表於 2022-7-11 19:03
傻人發現案

不誠實使用巴士:o

Snoopy@FB8617 發表於 2022-7-11 19:30

傻豬嚟既
就算皇后山唔加強服務
南區咪又係照減;P

asv98.kw131 發表於 2022-7-11 19:30

更新:相關巴膠喺嗰個 POST 表示對自己被公審感到不滿,痛斥羅議員「基本尊重都唔識」,並表示自己係小朋友,會就被網絡欺凌會向其他人求助。

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有巴膠以報警威脅皇后山區區議員 指其搶奪南區巴士資源