AE367 發表於 2022-7-27 19:20

九巴擬安排電巴做流動冷氣候車室 申請設飲品售賣機

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/797218/%E4%B9%9D%E5%B7%B4%E5%87%BA%E6%8B%9B%E5%8A%A9%E6%B6%88%E6%9A%91-%E5%AE%89%E6%8E%92%E9%9B%BB%E5%B7%B4%E5%81%9A%E6%B5%81%E5%8B%95%E5%86%B7%E6%B0%A3%E5%80%99%E8%BB%8A%E5%AE%A4-%E7%94%B3%E8%AB%8B%E8%A8%AD%E9%A3%B2%E5%93%81%E5%94%AE%E8%B3%A3%E6%A9%9F

九巴又益街坊。:lol

下圖由 hkitalk.media 小編加上

tommy14D 發表於 2022-7-27 19:22

早啲俾客上車中好過

GA6749 發表於 2022-7-27 19:31

tommy14D 發表於 2022-7-27 19:22
早啲俾客上車中好過

「另外,九巴指車長會於情況許可下,提早讓乘客上車,縮減他們於室外候車的時間。」

AE367 發表於 2022-7-27 19:34

「另外,九巴指車長會於情況許可下,提早讓乘客上車,縮減他們於室外候車的時間。」
...
上到車咪又係焗冷氣。:lol

HV7967 發表於 2022-7-27 19:40

金色BYD?

lsc04d11 發表於 2022-7-27 19:51

我完全睇唔明 既然會早啲開門俾客上 又要架電巴做咩? 既然嗰架開著既巴士唔犯咩野熄匙例 嗰架電巴會係一日長駐定點?
我淨係諗到 有班人唔搭車都上去涼 仲要有專人嗌你話乜乜線開車喇 過去上啦 又恃住係咁斯斯然行過去 到架車唔等佢就投訴
然後條條線都開齊 啲人都冇走 佢就可以日光日白答你 ”我等緊N車”

tommy14D 發表於 2022-7-27 19:52

...

如果20分鐘個啲早10分鐘可以上就好

tommy14D 發表於 2022-7-27 19:53

lsc04d11 發表於 2022-7-27 19:51
我完全睇唔明 既然會早啲開門俾客上 又要架電巴做咩? 既然嗰架開著既巴士唔犯咩野熄匙例 嗰架電巴會係一日 ...

42C個候車室冇乜其他線客用

sq285 發表於 2022-7-27 19:59

會唔會玩到冇電要拖返廠架

ENS529 發表於 2022-7-27 20:20

啲電巴終於唔洗留廠~ 不過係擺就不如擺啲露天又多人嘅站, 例如大埔中心同美孚, 不過唔知架車頂唔頂得住暴曬?
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 九巴擬安排電巴做流動冷氣候車室 申請設飲品售賣機