KG1428 發表於 2022-8-1 09:14

香港板球前港隊代表轉跑道任九巴車長‎ 遇乘客欺凌灰爆一度辭職

https://www.hk01.com/article/798337?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

我諗呢類南亞人車長,嶼巴見最多。
最有名的南亞裔車長曾任職駕駛42(新巴)

stanleyhss 發表於 2022-8-1 10:09

呢個手勢正常的,差唔多會出黎跑公海了~

個奶爸就.........九記唔炒佢算佢有運了..

EvilKo 發表於 2022-8-1 10:50

stanleyhss 發表於 2022-8-1 10:09
呢個手勢正常的,差唔多會出黎跑公海了~

個奶爸就.........九記唔炒佢算佢有運了.. ...

咁個阿姐係出於種族歧視先喎如果奶爸幫口而避炒,相信又係一場公關災難

HA7569 發表於 2022-8-1 11:17

你提及既新巴 42 個位南亞裔車長係咪姓莊個位?
如果係既我十幾年前坐過佢揸 LA18 @ 4,佢技術真係一流

可惜最後因為一次犯錯而被新巴解僱了,後來見佢轉職去左 AMS 度做

hssochui 發表於 2022-8-1 11:23

HA7569 發表於 2022-8-1 11:17
你提及既新巴 42 個位南亞裔車長係咪姓莊個位?
如果係既我十幾年前坐過佢揸 LA18 @ 4,佢技術真係一流

知不知犯什麼錯

Ricky403 發表於 2022-8-1 13:22

34M都見過南亞裔車長,確實感覺係傾向守規矩安全行車,但未至於碌車

a222wts 發表於 2022-8-1 14:30

EvilKo 發表於 2022-8-1 10:50
咁個阿姐係出於種族歧視先喎如果奶爸幫口而避炒,相信又係一場公關災難
...
當然唔係因為幫口啦,板友係講緊呢位徐X江既偉大功績

做訓練師傅其間炒車,凳返做carlo心有不甘,存心玩d同事,例如:
- 為左部車既小小花痕唔開車,老屈係上手整花連累同事要寫報告解釋
- 永遠唔褪車,阻塞交通,唔夠鐘都唔埋位上客

總之全世界除左佢之外無人識渣車

1372mm 發表於 2022-8-1 16:43

:L咁都要投訴

stanleyhss 發表於 2022-8-1 16:47

a222wts 發表於 2022-8-1 14:30
當然唔係因為幫口啦,板友係講緊呢位徐X江既偉大功績

做訓練師傅其間炒車,凳返做carlo心有不甘,存心玩d ...

唔係炒車,係關一個行為既事,嚴重程度可以緩刑果隻~~

Quanta 發表於 2022-8-1 19:03

最憎啲人咩都拎歧視做擋戰牌。碌車被乘客鬧就預咗㗎啦
頁: [1] 2
查看完整版本: 香港板球前港隊代表轉跑道任九巴車長‎ 遇乘客欺凌灰爆一度辭職