AE367 發表於 2022-8-2 19:22

政府隧道不停車繳費系統年底實施 將調節巴士路線改善交通

https://news.tvb.com/tc/local/62e904426497e60e194e7ce5/%E6%B8%AF%E6%BE%B3-%E6%94%BF%E5%BA%9C%E9%9A%A7%E9%81%93%E4%B8%8D%E5%81%9C%E8%BB%8A%E7%B9%B3%E8%B2%BB%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E5%B9%B4%E5%BA%95%E5%AF%A6%E6%96%BD-%E5%B0%87%E8%AA%BF%E7%AF%80%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E8%B7%AF%E7%B7%9A%E5%86%80%E6%94%B9%E5%96%84%E7%B4%85%E9%9A%A7%E4%BA%A4%E9%80%9A

遲早又有一批紅隧巴準備收車了。:L

ky927 發表於 2022-8-2 19:25

shit.......無為意係tvb news,click左下😂😂😂😂
反而想知行左不停車繳費,對駕易通影響幾大

kay 發表於 2022-8-2 19:26

報道spin左個方向巴士cut入cut出巴士站有份製造塞車,不過署長講野針對紅隧特車,同104 112

Fong_2132 發表於 2022-8-2 19:42

kay 發表於 2022-8-2 19:26
報道spin左個方向巴士cut入cut出巴士站有份製造塞車,不過署長講野針對紅隧特車,同104 112 ...

紅隧特車唔係一早cut晒咩? 點唔一刀切?

henryfung1515 發表於 2022-8-2 21:00

私家車一樣cut 出 cut 入,又唔見佢講。如果巴士cut線系元兇,其實好簡單,慢線變巴士線,巴士埋完站就唔使cut出黎同私家車爭線

kingkonghi 發表於 2022-8-2 22:24

如果不停車繳費,咁留返最右兩條線,比巴士喺左邊塞咪得
不過車流最後入返去隧道又係要排隊

AE367 發表於 2022-8-3 10:31

Fong_2132 發表於 2022-8-2 19:42
紅隧特車唔係一早cut晒咩? 點唔一刀切?

102仲有一班。

JX9097 發表於 2022-8-3 10:36

AE367 發表於 2022-8-3 10:31
102仲有一班。

118都有一班
(一至五:1820;六:1910)

GD1570 發表於 2022-8-3 11:22

ky927 發表於 2022-8-2 19:25
shit.......無為意係tvb news,click左下😂😂😂😂
反而想知行左不停車繳費,對駕易通影響幾大
...

影響就大喇...

成個不停車繳費政府係畀咗駕易通去營運的,你話影響大唔大呢:P

ky927 發表於 2022-8-4 03:24

GD1570 發表於 2022-8-3 11:22
影響就大喇...

成個不停車繳費政府係畀咗駕易通去營運的,你話影響大唔大呢

Hhahahhahahhaa

多謝資訊......我無野再問啦😂😂😂😂
頁: [1] 2
查看完整版本: 政府隧道不停車繳費系統年底實施 將調節巴士路線改善交通