FBI2 發表於 2022-8-15 13:32

中環三號碼頭泊位不理想

大家睇到,2部12泊左總站,搞到等2,722班客都唔知點截車,結果有車長睇唔到而飛站,可能硬食投訴,城巴應把12搬回七號碼頭停泊,並繞經三號碼頭,或維持現走線,但吩咐車長要駛返七號碼頭巴總休息。

kay 發表於 2022-8-15 13:34

同時間兩部總站休息
即係可以CUT一架走;P

FBI2 發表於 2022-8-15 13:41

另外,中環分站太密,也需要改善。同時,建議13總站搬回大會堂。

LN9267 發表於 2022-8-15 13:53

另外,中環分站太密,也需要改善。同時,建議13總站搬回大會堂。

我見13用車停在金鐘西,我覺得到了平日繁忙時間就出問題,畢竟有962G、X962、967,13也不知道可以放在何方。

eric278 發表於 2022-8-15 14:00

遲些新巴25也要搬去3號碼頭
擠迫情況將會更惡化

avianwind 發表於 2022-8-15 14:08

係咪要學88R金鐘必停站指引:P
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2 ... ewthread&tid=972367

toby_tl10 發表於 2022-8-15 14:14

將中途站嗰堆線搬去停車灣前15米咪得囉,使乜搞咁多嘢

JB5571@3B/103 發表於 2022-8-15 14:58

Why

JB5571@3B/103 發表於 2022-8-15 15:00

長遠13應不經愛丁堡廣場,改於大會堂外圍設站。
12往中環3號碼頭方向則改在金鐘站(西翼)設站

lsc04d11 發表於 2022-8-15 15:22

係有人唔想曬住等車者見到咁樣泊住 都應該自己行前去截車 (參考:清水灣半島總站 98啲客都已經好識企出黎,上水廣場A43客)我上次喺灣仔北等P960都俾啲總站車阻晒.... 唯有自己”執生”

我上次喺百勝角等290X出荃灣 個站泊左架貨櫃車同一架公務車我就企喺車站後方等車然後截上車時司機話”你好叻喎 識過黎截車 如果唔係我睇唔到有客上就飛站喇”我心諗兩架車泊左喺度 自自然要搵地方上車/方法令司機知道有人上車嫁啦.......
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 中環三號碼頭泊位不理想