Sita1004-1017 發表於 2022-8-16 22:52

S64晚晚都收車?

前一排恢復正常時間表之後係有跟正常時間表開10-15分鐘一班,但係最近開始發覺晚晚都疏過正常班次,今晚仲離譜收到20幾分鐘一班

日頭有齊三條線嗰陣(S64/S64C/S65)佢又跟正常開12-13分鐘(仲要係成日S64/S64C拖住行,跟住去到客運大樓又成日S64先過S65去做低S65),夜晚得返佢自己一條冇得揀嗰陣佢就走去收車?

HY1012 發表於 2022-8-16 23:25

唔計壞車塞車交通意外等等原因, 夜更唔夠人咪收夜更車, 早更唔夠人咪收早更車
唔好睇得收車咁科學, 其實可以係無特別原因

koneotis 發表於 2022-8-17 00:22

最近觀察反而係屎水堆S車明顯開密咗,S1屎水放工時段民航處終於可以唔使留後。反而係龍運時段S1成日拖卡,以及S64C明顯唔夠載

GU9338 發表於 2022-8-17 06:08

如果我冇記錯,S64 夜晚 8 點後一直開緊疫情班次 15-20 分,通告有冇更新就唔清楚

LRT1027 發表於 2022-8-17 08:18

GU9338 發表於 2022-8-17 06:08
如果我冇記錯,S64 夜晚 8 點後一直開緊疫情班次 15-20 分,通告有冇更新就唔清楚 ...

跟返正常時間表好耐

HT711 發表於 2022-8-18 07:30

依條線最差係一個星期日日開車都唔同時間咁濟

HT408 發表於 2022-8-18 13:23

HT711 發表於 2022-8-18 07:30
依條線最差係一個星期日日開車都唔同時間咁濟

日日收唔同字軌咪會咁

Sita1004-1017 發表於 2022-8-18 13:42

LRT1027 發表於 2022-8-17 08:18
跟返正常時間表好耐

依家22:00-23:00 12分鐘經常收到15,反而2300-0000就多數10

UA2892 發表於 2022-8-18 14:25

Sita1004-1017 發表於 2022-8-18 16:07

UA2892 發表於 2022-8-18 14:25
S56夜晚40, S64已經比較好, 不過收車就係唔啱
其實巴士公司拎到專營權後,有責任提供服務畀每一位乘客,而唔 ...

S56?已經可以當佢唔存在啦
頁: [1]
查看完整版本: S64晚晚都收車?