GW4866 發表於 2022-8-17 08:38

石圍角總站封閉進行工程,32改道約一個月

8月22日9時起至9月13日早上10時
32改以總站外石菊樓分站為總站

其實變相做循環線? :o

另外936/A同時亦改以石菊樓為起點

ky927 發表於 2022-8-17 08:40

個總站改咩封大半個月? 加坑?

lsc04d11 發表於 2022-8-17 10:27

會清客既點會叫做循環線?

hei9980 發表於 2022-8-17 10:39

雖然通告冇寫,但正路應該好似936咁喺對面石葵樓清客, 應該唔會真係諗住兜完大圈先喺石菊樓俾人落車卦?😂

ricky 發表於 2022-8-17 11:10

石菊樓做臨時總站?
初初話40P等埋石圍角總站擴建先做全日,等到而家先開工,40P都差唔多全日咗成年啦﹗

Mercer 發表於 2022-8-17 11:23

石菊樓做臨時總站?
初初話40P等埋石圍角總站擴建先做全日,等到而家先開工,40P都差唔多全日咗成年啦﹗
...

不如32都踢埋落荃灣西算, 依家多人去果邊消費, 再碌沙咀道真係太慢

西站去梨木道, 藍田街, 打磚坪街, 石籬總站 應該係獨市

toyl 發表於 2022-8-17 12:04

石菊樓做臨時總站?
...

如果40P到時再縮返去石圍角,不如轉編號做32C好過

KG1428 發表於 2022-8-17 12:54

放在如心廣場有何困難,仿效友愛南總站咁樣,到總站後直到九巴屯門南廠休息,待開車時間就去番友愛南接載乘客。

sq285 發表於 2022-8-17 13:09

KG1428 發表於 2022-8-17 12:54
放在如心廣場有何困難,仿效友愛南總站咁樣,到總站後直到九巴屯門南廠休息,待開車時間就去番友愛南接載乘 ...

大河道燈口塞起上嚟隨時又要加車

ricky 發表於 2022-8-17 21:20

Mercer 發表於 2022-8-17 11:23
不如32都踢埋落荃灣西算, 依家多人去果邊消費, 再碌沙咀道真係太慢

西站去梨木道, 藍田街, 打磚坪街, 石 ...

擴建後可能畀936做全日之用,無理由又拉去荃灣西/如心架
頁: [1] 2
查看完整版本: 石圍角總站封閉進行工程,32改道約一個月