asv98.kw131 發表於 2022-8-24 08:50

怕皇后唔識搭車:78A 廣播更新

(所有廣播均設有英文及普通話版本)

站名
中文字幕
英文字幕
中文廣播內容

龍躍頭
往上水 <下一頁> 請於此站 <下一頁> 轉乘九巴路線
CHENGE HERE <下一行> FOR SHEUNG SHUI
乘客請住此站轉乘九巴路線前往上水。

安樂村
前往聯和墟 <下一頁> 請住此站下車
TO LUEN WO HUI <下一行> PLEASE <下一頁>ALIGHT HERE
前往聯和墟嘅乘客請於此站落車

粉嶺中心
往東九龍 <下一頁> 請於對面月台 <下一頁> 轉車
INTERCHANGE FOR <下一行> KOWLOON EAST
前往東九龍、港島及大欖隧道嘅乘客,請於對面轉車

粉嶺名都
前往粉嶺站 <下一頁> 請於此站下車
TO FANLING STATION <下一行> PLEASE <下一頁>ALIGHT HERE
前往粉嶺站嘅乘客請喺此站落車
往屯門 <下一頁> 請於此站 <下一頁> 轉乘九巴路線
CHENGE HERE <下一行> FOR TUEN MUN
乘客可於此站轉乘九巴路線前往屯門

* 值得留意嘅係,粉嶺中心嘅補充廣播字幕淨係顯示「往東九龍」,聲音廣播就話「前往東九龍、港島及大欖隧道嘅乘客」。

GD1570 發表於 2022-8-24 09:15

睇嚟九巴自行開戰先...:(:(

ricky 發表於 2022-8-24 09:46

唔夠膽開277A全日,搞埋啲咁嘅嘢;P

asv98.kw131 發表於 2022-8-24 11:25

GD1570 發表於 2022-8-24 09:15
睇嚟九巴自行開戰先...
九巴:503 78X 679 979 都唔可以搭,要搭 78K 277X 673!270B?乜我有呢條線嘅咩?

或者九巴都知 270B 慢之餘仲要轉車,所以都已經送俾 79X。就算係九巴 App Search 79X 彈出嚟嘅「旺角 - 皇后山 建議」都係叫人搭東鐵線互轉 78A。

12Lane 發表於 2022-8-24 11:41

asv98.kw131 發表於 2022-8-24 11:25
九巴:503 78X 679 979 都唔可以搭,要搭 78K 277X 673!270B?乜我有呢條線嘅咩?

或者九巴都知 270B 慢 ...

270b都同78A唔同站,講經咩。

neoplan720p 發表於 2022-8-24 11:52

ricky 發表於 2022-8-24 09:46
唔夠膽開277A全日,搞埋啲咁嘅嘢

唔入皇后山,
開全日有咩用?

唔通學屎水咁樣未抬返條78X出觀塘道,就開全日逆走燒錢咩?

#兩條都係怪胎
#打和super

Happypig375 發表於 2022-8-24 11:59

粉嶺站行過去要成七八分鐘,之後仲要兜華明、深長荔,講經咩

GD1570 發表於 2022-8-24 12:30

270B本身都唔係主力SELL旺角⋯⋯
不如給力啲SELL長荔深好過啦:lol

servenge 發表於 2022-8-24 12:49

asv98.kw131 發表於 2022-8-24 13:16

12Lane 發表於 2022-8-24 11:41
270b都同78A唔同站,講經咩。

78K 夠同 270B 唔同站啦,九巴咪又係照喺沙公掛 Banner 叫佢哋喺「粉嶺站轉車站」轉車。

況且皇后山總站 78A 站牌都有卡紙叫人喺所謂嘅「粉嶺站轉車站」轉乘 270A 270B 去西九龍喎。
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 怕皇后唔識搭車:78A 廣播更新