hkitalk.media 發表於 2022-8-24 10:46

《明日戰記》全車身廣告 V6B183 (XG1970) 平田總站車尾刮底被困

披上電影《明日戰記》廣告的九巴 V6B183 (XG1970) 今早進入平田總站時車尾「刮底」撞到地下而被困。以往同款巴士 (V6B) 曾多次在相同地方刮底,其後有傳九龍灣車廠曾一度要求不要再派出 V6B 行走平田總站路線,暫未知為何該車是否為行走 16 平田特別班次而駛入平田總站。

相片由 Tobby_Chau 提供

hkitalk.media 發表於 2022-8-24 10:46

天空之神 發表於 2022-8-24 10:54

唔知第幾多單 V6B 出事,九龍灣廠會唔會再掉走 V6B 甚至 V6X ,可能有人會嬲嬲豬

VK4642 發表於 2022-8-24 10:56

點解唔諗下整好條路?平田萬一用唔到12.8日後就得番呢D車

rusf101001 發表於 2022-8-24 10:56

天空之神 發表於 2022-8-24 10:54
唔知第幾多單 V6B 出事,九龍灣廠會唔會再掉走 V6B 甚至 V6X ,可能有人會嬲嬲豬 ...
V6X MCV車身唔關事啊?:lol

szeto993 發表於 2022-8-24 11:08

明明之前行603一直都相安無事,係得私牌入平田先出事?

kei_hk 發表於 2022-8-24 11:37

VK4642 發表於 2022-8-24 10:56
點解唔諗下整好條路?平田萬一用唔到12.8日後就得番呢D車

邊個比錢整路?;P

s3m89 發表於 2022-8-24 12:07

咁多部ATSE唔用,係要又派V6B挑戰平田總站🤣

servenge 發表於 2022-8-24 12:34

KMBe500 發表於 2022-8-24 13:55

咁多款巴士都冇問題,就係得呢款有事,點解唔係檢視下部車嘅設計問題,而係賴路面問題,而且要人整好條路?
頁: [1] 2
查看完整版本: 《明日戰記》全車身廣告 V6B183 (XG1970) 平田總站車尾刮底被困