ky927 發表於 2022-8-27 19:16

新城合併站牌之預演

一版見哂😂😂😂

唔知到時方格底色會唔會統一返

48x 發表於 2022-8-27 19:19

臨時站一向都係咁嘅樣喎

ky927 發表於 2022-8-27 19:32

48x 發表於 2022-8-27 19:19
臨時站一向都係咁嘅樣喎

咁我少見多怪了🙏🏼

不過合併之後,啲格數係咪要預返多啲?

PK9394 發表於 2022-8-27 19:46

反而見過大道東太古廣場3期個站糸新款。但無影低。

sq285 發表於 2022-8-27 19:48

ky927 發表於 2022-8-27 19:32
咁我少見多怪了🙏🏼

不過合併之後,啲格數係咪要預返多啲?

隔籬公司一枝波板糖30條線驗眼體咪又係咁

不過城巴站牌可以裝extension,應該解決到問題?

Ravenclaw 發表於 2022-8-27 19:55

最好統一翻一隻色,唔單系兩巴一隻色,最好連西隧綠,東廊綠,隧道紅都一次過消失埋,恕我個人比較practical,沉悶少少…

天空之神 發表於 2022-8-27 20:06

Ravenclaw 發表於 2022-8-27 19:55
最好統一翻一隻色,唔單系兩巴一隻色,最好連西隧綠,東廊綠,隧道紅都一次過消失埋,恕我個人比較practica ...

其實東廊已經同本地線合併左,統一返淺藍底咪得

不過過海車紅底綠底,通宵深宵車黑底應該要保留

反而九龍 E 線紅底過海 E 線綠底就奇奇怪怪咁

Ravenclaw 發表於 2022-8-27 20:20

天空之神 發表於 2022-8-27 20:06
其實東廊已經同本地線合併左,統一返淺藍底咪得

不過過海車紅底綠底,通宵深宵車黑底應該要保留

通宵我就覺得要保留黑底既,因為呢個已經系深入民心,變成常識,唔係巴士迷既專業知識,冇反而係擾民,但紅底係過海,綠底係行西隧好似唔係常識黎,系巴迷既專業知識黎,反而number幾字頭行咩隧係常識黎…

天空之神 發表於 2022-8-27 21:22

通宵我就覺得要保留黑底既,因為呢個已經系深入民心,變成常識,唔係巴士迷既專業知識,冇反而係擾民,但 ...

其實70 年代有過海車已經係紅底

97 年開西隧已經綠底,包裝到西隧快線

但我個人認為當西隧唔再快果陣係應該統一用哂紅色

ate214 發表於 2022-8-27 21:25

通宵我就覺得要保留黑底既,因為呢個已經系深入民心,變成常識,唔係巴士迷既專業知識,冇反而係擾民,但 ...

9字頭由出世個日已經綠底加綠站牌
頁: [1] 2
查看完整版本: 新城合併站牌之預演