shakugan2005 發表於 2022-9-16 02:34

s20131417 發表於 2022-9-16 00:34
昨日所見,91P上午有加班,但班次略有調整,如下:
0755、0805、0812、0820、0830、0850(6班)

以前夠有6班好地地, 係要借機減1班, 話就話下午加返一班, 但未又唔係91M抽車; 剛開始4年學制果陣夠加過91M班, 依家減返哂, 唔通變返3年學制?

LRT610-1092 發表於 2022-9-16 11:40

s20131417 發表於 2022-9-16 00:34
昨日所見,91P上午有加班,但班次略有調整,如下:
0755、0805、0812、0820、0830、0850(6班)

我今日搭0820 (XD6850),鑽石山等車的人龍排到坑外。
鑽石山一站接近坐滿上層,牛池灣要企,白虹樓頂閘。除了井欄樹和大埔仔坳有人落,差不多全車坐到科大。

s20131417 發表於 2022-9-16 13:54

LRT610-1092 發表於 2022-9-16 11:40
我今日搭0820 (XD6850),鑽石山等車的人龍排到坑外。
鑽石山一站接近坐滿上層,牛池灣要企,白虹樓頂閘 ...

前幾日見過0820班次出ATSE
結果令到牛池灣村出現留後情況
幸好緊接後面有架E6M做carry
先唔駛令到班等車客「有排等」

s20131417 發表於 2022-9-20 08:41

近2日發現91P又改咗上午去程班次,如下:
0755、0802、0810、0820、0830、0850(6班)

另報告一下是日0820班次情況
用車:ATSE1 / PC4053
離開鑽鐵時,上層已滿座,下層已經要企人
並於牛池灣村頂閘,導致有乘客要留後
「彩雲邨白虹樓」站更需飛站
除大埔仔坳有約3人落車外,幾乎全車人都係去科大

反觀同時間鑽鐵shuttle bus 仲係有位坐

睇嚟九公真係要反思一下派車情況
喺客流高峰時段竟然出ATSE「清客」🤭🤭

MCMoore 發表於 2022-9-20 08:54

s20131417 發表於 2022-9-20 08:41
近2日發現91P又改咗上午去程班次,如下:
0755、0802、0810、0820、0830、0850(6班)

全世界最少位嗰架ATSE1係91M常客

s20131417 發表於 2022-9-20 09:05

MCMoore 發表於 2022-9-20 08:54
全世界最少位嗰架ATSE1係91M常客

城巴7000、7001:Are you a joke to me?
兩車載客量得85人咋…

MCMoore 發表於 2022-9-20 11:38

s20131417 發表於 2022-9-20 09:05
城巴7000、7001:Are you a joke to me?
兩車載客量得85人咋…

講緊九巴可以動用嘅全部車

s20131417 發表於 2022-9-20 11:41

MCMoore 發表於 2022-9-20 11:38
講緊九巴可以動用嘅全部車

但無論如何
喺客流高峰時段出ATSE簡直係total failure
記住班等車客都唔想因為咁而留後…

LRT610-1092 發表於 2022-9-21 16:50

唏喲唏喲
91M系最驚慌
天天迫車你我個個心急似狼
衝啊!

你我有勇氣與膽色
擠迫都不降
點解迫車不怕
唏 原來人人力氣壯

你我有勇氣與膽色
擠迫都不降
點解迫車不怕
唏 人人力氣壯

日日夜夜狼啊狼
狼啊狼 好狼
擠迫巴士你我四處蕩
塞死人裡望

我近來搭1605常規班次,也有這樣的情況(今日派出WU3024,科大南有大量乘客上車,一站頂閘)反而1610班91未滿就走(今日1610班91和1605班91M同時到科大)

s20131417 發表於 2022-9-21 17:32

LRT610-1092 發表於 2022-9-8 08:15
今日91P很多班次改了時間...
今日班次為

今早開7班,班次如下:
0755、0800、0805、0812、0820、0830、0850

睇嚟九公呢期見到91P咁多客,都要加車了⋯
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9
查看完整版本: 91P客量報告(2022科大開學日上午班次)