LN9267 發表於 2022-9-5 12:45

東區區議會交運會跟進事項進度報告(2022年9月)

https://www.districtcouncils.gov.hk/east/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/ttc/21866/e_ttc_2022_005_tc.pdf

1.當中Bravo透露明年會出新網頁及apps,提升乘客體驗。Bravo亦向議員說疫情持續至今,市民的生活及出行模式已經出現根本性的變化,故此暫時未有計劃增設往來東九龍及港島東的通宵巴士服務。

2.九巴贊同議員建議開辦新來往東區至高鐵西九龍站巴士線,會在相關出入境措施回復正常後,和運輸署一併檢視上述巴士路線的乘客需求,並積極跟進研究開辦新巴士路線服務柴灣及小西灣等地區 。九巴歡迎議員建議開辦東九龍來往港島東的新通宵巴士路線。我們會積極與運輸署溝通,並視乎乘客需求,考慮增設新通宵巴士服務。

這些回應讓我有兩大集團那種隔離飯香的感覺,城巴喜歡皇后山,九巴喜歡東區。

kay 發表於 2022-9-5 12:47

將110擺西九龍站咪叫做左野?;P

sq285 發表於 2022-9-5 12:54

N118/N619收到幾多話?
綠小61又開到咩樣呢?

koneotis 發表於 2022-9-5 13:02

kay 發表於 2022-9-5 12:47
將110擺西九龍站咪叫做左野?

兜一兜入去已經搞掂,我係屎水就捉住呢點唔俾九巴玩野;P

HG6729 發表於 2022-9-5 13:41

東區去HSR畀屎水啦…
呢D又唔係聯營 九巴唔應該叉隻腳去做

ate214 發表於 2022-9-5 13:48

HG6729 發表於 2022-9-5 13:41
東區去HSR畀屎水啦…
呢D又唔係聯營 九巴唔應該叉隻腳去做

明顯意不在此
係想藉機會打開全日西隧至東區既缺口啦

tina 發表於 2022-9-5 13:50

兜一兜入去已經搞掂,我係屎水就捉住呢點唔俾九巴玩野

到時搵M+做藉口:lol

WCNTIH 發表於 2022-9-5 14:11

兜一兜入去已經搞掂,我係屎水就捉住呢點唔俾九巴玩野

係就索性復辟返舊版110 做返雙向線
出紅隧之後跟215X去到尖東 跟住高鐵站兜個圈擺西九:lol

kay 發表於 2022-9-5 14:16

ate214 發表於 2022-9-5 13:48
明顯意不在此
係想藉機會打開全日西隧至東區既缺口啦

見屎巴開左976A又想報仇;P

不過976A我覺得係報613A既仇多

九巴一開613A
都估借613A黎玩港島市場

brianso198 發表於 2022-9-5 14:25

WCNTIH 發表於 2022-9-5 14:11
係就索性復辟返舊版110 做返雙向線
出紅隧之後跟215X去到尖東 跟住高鐵站兜個圈擺西九
...

諗吓好
頁: [1] 2
查看完整版本: 東區區議會交運會跟進事項進度報告(2022年9月)