AE367 發表於 2022-9-6 11:15

屯門公路轉車站擬分階段加建上落客空間

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0wjCeufpPhd55rmU3Wdjwt27KeJujhGEFdHP6eBCAhpgS8XQQVK9vQ73yDejCtqJwl&id=100064990681761

計劃在2023年完成。
(配圖由 hkitalk.media 小編加上)

ASV48 發表於 2022-9-6 11:30

呢班 #民有所呼我有所應 是否活在平衡時空?

🛣️將10條往返機場/北大嶼山及新界西北的巴士路線改行屯赤隧道,理順部分巴士的停站位置

以上是2020-21已發生的事

💁🏻要求巴士公司在繁忙時段安排職員協助乘客上落及協調車流

有咗好多年

魔雪巴士頻道 發表於 2022-9-7 23:03

ASV48 發表於 2022-9-6 11:30
呢班 #民有所呼我有所應 是否活在平衡時空?

可能佢用IE出post

VA73@2A 發表於 2022-9-7 23:13

解決擠塞問最簡單方法

可以安排部份路線繁忙時間飛走屯轉已經可以;P;P

ky927 發表於 2022-9-7 23:17

VA73@2A 發表於 2022-9-7 23:13
解決擠塞問最簡單方法

可以安排部份路線繁忙時間飛走屯轉已經可以

我覺得應該研究同宣傳屯轉以外嘅轉乘點,例如美孚、豐景園、屯公三站

ccchhhuuunnn 發表於 2022-9-7 23:37

建議呢度講過好多次,不重覆。反而有興趣睇兩大巴士公司(特別係最多車塞入去嘅紅巴)喺下年RPP之前藉今次過橋改動明紓緩暗搶客,例如961全日去老銅換繁時特別線唔入/258A/267X等

ccchhhuuunnn 發表於 2022-9-7 23:43

我覺得應該研究同宣傳屯轉以外嘅轉乘點,例如美孚、豐景園、屯公三站

除咗屯公三站可以比藍地至洪水橋轉63X/68A外,豐景園同屯公三站良田系本身就多直車少轉乘客,喺屯轉長期幾乎最短人龍,冇乜太大作用

HU6455 發表於 2022-9-7 23:55

一個可以做但一定吾會做既最有效方法

ky927 發表於 2022-9-8 09:39

ccchhhuuunnn 發表於 2022-9-7 23:43
除咗屯公三站可以比藍地至洪水橋轉63X/68A外,豐景園同屯公三站良田系本身就多直車少轉乘客,喺屯轉長期 ...

咁運吉同地區要做功課個轉車站係邊幾個組合最多人搭啦。呢個數據九巴應該有
頁: [1]
查看完整版本: 屯門公路轉車站擬分階段加建上落客空間