FBI2 發表於 2022-9-6 15:17

8910最新出車時間

1835在金鐘西開962G
0705在龍門居開962C

===
(以下由 hkitalk.media 小編加上)

城巴公佈威馳騰電動雙層巴士 #8910 的長途路線試驗時間表,每日平日只行走一班 962C 及一班 962G,合共一個來回屯門及港島的車程,總載客里數約 80 公里,與先前市區測試相若。

而 #8910 今日日間在柴灣區進行車長訓練。 (如圖)

kay 發表於 2022-9-6 15:18

返工時間夠膽派
佢有無後備車頂檔

sq285 發表於 2022-9-6 15:22

係試車都係搵非繁忙時間啦
繁時仲要特車,試試吓壞車返工客真係多得你唔少
仲要電車載客量低過柴油車

toyl 發表於 2022-9-6 15:31

sq285 發表於 2022-9-6 15:22
係試車都係搵非繁忙時間啦
繁時仲要特車,試試吓壞車返工客真係多得你唔少
仲要電車載客量低過柴油車 ...
電車載客量低過柴油車
即係話壞車過車點都載得曬啦!夠曬曲;P

反而想問:會係下繁出車後泊屯南,早上返去柴灣充電?定係一日走足兩轉大對角挑戰續航極限?

ky927 發表於 2022-9-6 15:39

我覺得佢地係想盡最快時間操壞架車博退 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

S3bl430 發表於 2022-9-6 15:41

低載車,神獸,特別班尾車集於一身,有人放料,咁似之前948E個情況既

唔知善水會否派加班車,巴士迷會唔會打爆架車令原來用家遲20分鐘返屋企

koneotis 發表於 2022-9-6 15:59

S3bl430 發表於 2022-9-6 15:41
低載車,神獸,特別班尾車集於一身,有人放料,咁似之前948E個情況既

唔知善水會否派加班車,巴士迷會唔會 ...

第一日以善水作風就應該會,最近連23X都有加班車standby(最後下場係咩大家知道;P)

EW9016 發表於 2022-9-6 16:11

今晚起?

ivanivanivan 發表於 2022-9-6 17:20

係唔係星期六及紅日繼續行20個D

ky927 發表於 2022-9-6 17:39

試埋N962 喎,一陣啲電又話夜晚有隱慳電模式
頁: [1] 2
查看完整版本: 8910最新出車時間