EAL_SP1900 發表於 2022-9-7 08:25

ATENU927/TZ1622 與 ASB8/NV3632 大欖落屯公猛撞

photo from FB group

下圖由 hkitalk.media 小編加上

Vittorio 發表於 2022-9-7 08:33

希望人冇事

GK9509@39A 發表於 2022-9-7 08:35

Vittorio 發表於 2022-9-7 08:33
希望人冇事

據悉現場無人受傷(可能有輕傷),實際數字之後應該firm

GK9509@39A 發表於 2022-9-7 08:38

望下最前面㗎van,真係多謝佢唔少

HR1377 發表於 2022-9-7 08:53

GK9509@39A 發表於 2022-9-7 08:35
據悉現場無人受傷(可能有輕傷),實際數字之後應該firm
新聞話最少12人受傷

祝傷者早日康復

NV3632真係多災多難,如無記錯之前曾經試過車尾著火,車尾更試過兩次被撞毀

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2370702/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%A4%A7%E6%AC%96%E9%9A%A7%E9%81%93%E8%8D%83%E7%81%A3%E5%87%BA%E5%8F%A3%E5%9B%9B%E8%BB%8A%E7%9B%B8%E6%92%9E-%E6%B6%89%E5%85%A9%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E6%9C%80%E5%B0%9112%E4%BA%BA%E5%8F%97%E5%82%B7

toyl 發表於 2022-9-7 09:16

咁唔好彩撞中荔廠短單層,仲要歐四,睇車齡就到14年都唔知整定退好。

好彩好似只係尾幅,如果買唔到件,會唔會調返轉退返架頭批12米做零件車嚟換比佢?還掂長單層少一架無問題可以有電巴去頂一頂個位……

AVBWU291 發表於 2022-9-7 09:34

原來一句「fb group」就可以當係來源

GK9509@39A 發表於 2022-9-7 10:18

AVBWU291 發表於 2022-9-7 09:34
原來一句「fb group」就可以當係來源

Photo from 又唔等於消息來源,通常有時間地點有圖其實已經證明好多野,唔使下下賣新聞先算?反正有幾個fb group最鍾意偷圖直出又無理由credit個d蛋散🤷

AVBWU291 發表於 2022-9-7 10:35

GK9509@39A 發表於 2022-9-7 10:18
Photo from 又唔等於消息來源,通常有時間地點有圖其實已經證明好多野,唔使下下賣新聞先算?反正有幾個f ...
張相嘅來源就係「屯門公路塞車關注組」,咁點解唔寫返?又係消息來源又係圖片來源。

咁樣同、01 嗰啲偷圖有咩分別。

teddybus 發表於 2022-9-7 12:29

toyl 發表於 2022-9-7 09:16
咁唔好彩撞中荔廠短單層,仲要歐四,睇車齡就到14年都唔知整定退好。

好彩好似只係尾幅,如果買唔到件,會 ...
268M有荔廠車? :o
頁: [1] 2
查看完整版本: ATENU927/TZ1622 與 ASB8/NV3632 大欖落屯公猛撞