brianso198 發表於 2022-9-15 20:14

2076 發表於 2022-9-15 11:52
不過玩車務出身都有好處,至少唔會發生當年九巴 88X 線完全唔夠跑的問題出現。
...
係咩?
頭先版友提及果架23當日低B黃諗住用45分一單行然後埋單遲到1分, 想做頭班23X都做唔到係咩玩法?

都唔想講當年18P改路果陣行車時間都仲畀緊36分單然後甩到無譜

hkt133 發表於 2022-9-15 20:42

路邊社消息:混吉懶公平,要厹將馬、將石開嗰日,先畀橙公司798P/798X出埋街。:sleepy:

hkt133 發表於 2022-9-15 20:43

brianso198 發表於 2022-9-15 20:14
係咩?
頭先版友提及果架23當日低B黃諗住用45分一單行然後埋單遲到1分, 想做頭班23X都做唔到係咩玩法?

嗰日仲係開學頭一個禮拜呀大哥,成個半山幾多家長車塞住呀:sleepy:

Lkopm 發表於 2022-9-15 20:56

路邊社消息:混吉懶公平,要厹將馬、將石開嗰日,先畀橙公司798P/798X出埋街。 ...

睇嚟有排等

JX9097 發表於 2022-9-15 21:11

路邊社消息:混吉懶公平,要厹將馬、將石開嗰日,先畀橙公司798P/798X出埋街。 ...

下?
但傳聞九巴用緊「拖字訣」喎;P
康城咪有排都唔使諗

busbus777 發表於 2022-9-15 21:21

下?
但傳聞九巴用緊「拖字訣」喎
康城咪有排都唔使諗

將馬線暫時都仲係黃鬼地盤 如果此說屬實咁咪即係肥黃心急想快D送798上路?:lol

hkt133 發表於 2022-9-15 21:34

下?
但傳聞九巴用緊「拖字訣」喎
康城咪有排都唔使諗

就係拖住唔想畀新巴殺入大圍嘛;P
仲有兩條招標都係石門、馬鞍山,撇除將軍澳嘅範圍所謂撬到新巴地頭,沙田位置又唔係特別好景,需求量邊有咁大:sleepy:
開大咗盤口收唔到科咪盞搞,不過而家都係搵嚟搞:D

214P_world 發表於 2022-9-15 22:19

Lkopm 發表於 2022-9-15 19:45
經將南?or直出?

當然係經將南

brianso198 發表於 2022-9-15 22:37

hkt133 發表於 2022-9-15 20:43
嗰日仲係開學頭一個禮拜呀大哥,成個半山幾多家長車塞住呀

阿哥,唔係以為半山無學校呀化?

FBI2 發表於 2022-9-15 23:42

將馬將石連線都未操wo
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 新巴798P, 798X開辦消息