CRH5 發表於 2022-9-16 01:30

和合石及沙嶺掃墓巴士服務安排:76S 拆線

和合石
1) 76S (往返粉嶺站): 1, 2, 4/10 服務
提供往返銘賢路(正常班次)及橋頭路(特別班次)服務
2) 70S (往返紅磡站), 74S (往返平田), 61S (往返屯門市中心), 279S (往返青衣長青): 4/10 重陽節正日服務
61S 改以銘賢路(舊總站)為總站
3) 270A 270B, 273, 273A, 277X, 278X, 279X: 1, 2, 4, 9/10 視乎需求加強服務

沙嶺墳場
港鐵羅湖站 24/9 - 23/10 朝六晚六對外開放
九巴 73K 在 4/10 視乎需求加強服務

Ref:https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_13/TDN%204.10.2022%20Chung%20Yeung_North%202022_Chi.pdf

下圖由 hkitalk.media 小編加上

lsc04d11 發表於 2022-9-16 06:36

揀得粉嶺站轉嘅 八成都係唔想諗點搭車既”鐵路忠粉” 你仲要同佢分兩邊?同駐粉嶺站及和合石職員講句辛苦你了.... 宜家即係橋頭路總站只有76S特別班次係真正嘅”總站”?

DC3938 發表於 2022-9-16 07:53

去橋頭路,除左61S,咪要特別線轉特別線?你咪好發囉?

DC3938 發表於 2022-9-16 07:54

73,73A感該都要加班啦!

lsc04d11 發表於 2022-9-16 08:32

DC3938 發表於 2022-9-16 07:53
去橋頭路,除左61S,咪要特別線轉特別線?你咪好發囉?

上年開始 除左76S,架架都會入橋頭路嫁播

kitarolo 發表於 2022-9-16 09:02

DC3938 發表於 2022-9-16 07:54
73,73A感該都要加班啦!

啲客去到太和站就轉鐵
俾我就加74D起碼收貴啲

GD1570 發表於 2022-9-16 10:04

咁61S仲會唔會入橋頭路呢?

其實橋頭路嗰邊等車環境點都好過舊總站嘅。

teddybus 發表於 2022-9-16 10:16

揀得粉嶺站轉嘅 八成都係唔想諗點搭車既”鐵路忠粉” 你仲要同佢分兩邊?同駐粉嶺站及和合石職員講句辛 ...

76S分兩邊,各取所需,有咩問題?

12Lane 發表於 2022-9-16 10:35

揀得粉嶺站轉嘅 八成都係唔想諗點搭車既”鐵路忠粉” 你仲要同佢分兩邊?同駐粉嶺站及和合石職員講句辛 ...

唔識路還唔識路,但總會知道自己要去第幾期拜山。
九巴醒嘅咪貼張紙一目了然,唔明有咩咁複雜。

天空之神 發表於 2022-9-16 10:37

teddybus 發表於 2022-9-16 10:16
76S分兩邊,各取所需,有咩問題?

Number 膠會想拆埋number 先叫正確
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 和合石及沙嶺掃墓巴士服務安排:76S 拆線