MCMoore 發表於 2022-9-22 18:03

GU9338 發表於 2022-9-22 18:00
所有大老山線唔減一輪邊籌到人開 293

諗返當年 290 爆 21 部車都無特別減過荃葵老龍線算神奇 ...

大老山近年做起咗88同88X,一條就減,另一條就死都唔肯加

GU9338 發表於 2022-9-22 18:10

MCMoore 發表於 2022-9-22 18:03
大老山近年做起咗88同88X,一條就減,另一條就死都唔肯加

88X 有加,不過係加下繁沙火去駿洋特車,不務正業到一個點

AVBWU39 發表於 2022-9-22 18:39

88平日同周六都坐過,次次大老山+沙市加埋由吉變頂閳

tommy14D 發表於 2022-9-22 18:44

dubbies 發表於 2022-9-22 17:57
咩時間88出中秀大山站都有條隊, 咁都要減
同埋安達臣D放學時間真係旺到傻...
佢地要諗下點執呢D客先得 ...

其實照計做88實好過214,行車時間又短,又有批短途客

S3bl430 發表於 2022-9-22 18:48

AVBWU39 發表於 2022-9-22 18:39
88平日同周六都坐過,次次大老山+沙市加埋由吉變頂閳
我見過88周末下午 大圍站都已經可以坐滿窗口位
另外,88應該有加班車, 周六/日實際上唔係開20分鐘一班

XL2135/D343344 發表於 2022-9-22 18:55

不過冇計,一嚟九巴hea 做沙田,二嚟要抽去開293,打城巴798 (現新巴)

兩巴好鐘意拎資源去互相競爭,互相搶客

AVBWU39 發表於 2022-9-22 21:18

S3bl430 發表於 2022-9-22 18:48
我見過88周末下午 大圍站都已經可以坐滿窗口位
另外,88應該有加班車, 周六/日實際上唔係開20分鐘一班
...

88星期六長期見15,星期一至五12變10

JX9097 發表於 2022-9-22 22:30

AVBWU291 發表於 2022-9-22 15:15
其實將馬關 89D 咩事...

咁嚴格嚟講都會少咗啲將軍澳人搭89D轉296A/ 98A嘅
當然,即使一個客都冇跌,交數都要貢獻一下

JX9097 發表於 2022-9-22 22:32

214流水應該比88更勁
不過行車時間88應該短啲

WCNTIH 發表於 2022-9-22 23:07

AVBWU39 發表於 2022-9-22 21:18
88星期六長期見15,星期一至五12變10

88下繁最密私下加到8分
今次大約係1900後減班,15時段提早,尾段由15減到20-25

可能係減走本身柯打收車個架沙田字軌,正式交晒條線俾九龍灣:lol
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 九巴 88 修訂行車時間表