EW9016 發表於 2022-9-26 14:14

復常後機場各A線情況,第一天

用車:
城巴最少10-15架68xx,80xx已復出
主要68xx多
龍運就分別唔大,相信短期內會出新車
客量:
城巴A線部份班次仍維持個位數客量
出市區班次A11 A21 GTC都有拉到10-20人龍排隊
人手:
九巴城巴今日都有唔少訓練車入去操線

toyl 發表於 2022-9-26 14:16

龍運A31客量相若,呢兩星期中午都多咗行李客入機場
A20唔開唔緊要,A31>238X // A32原地轉42A 好抵搭,都好快接收曬屎水唔願做果D客

WR309 發表於 2022-9-26 14:48

據了解, 城巴第一階段解凍13部車

另想問, GTC站頭有冇貼A車詳細開車時間表?

GD1570 發表於 2022-9-26 15:09

A20唔開唔緊要,A31>238X // A32原地轉42A 好抵搭,都 ...

A31轉238X:lol:lol:lol拖住篋過馬路真係「好興奮」

toyl 發表於 2022-9-26 15:13

GD1570 發表於 2022-9-26 15:09
A31轉238X拖住篋過馬路真係「好興奮」

之前A31/A32各60卡住開果陣真係焗住揀238X,依家A32好似都無郁過……可能都係要靠返A31,唔通遊車河游到祈德尊咩?

GD1570 發表於 2022-9-26 15:16

之前A31/A32各60卡住開果陣真係焗住揀238X,依家A32好似都無郁過……可能都係要靠返A31,唔通遊車河游到 ...

長安轉41A同44囉...

fleetline 發表於 2022-9-26 15:17

之前A31/A32各60卡住開果陣真係焗住揀238X,依家A32好似都無郁過……可能都係要靠返A31,唔通遊車河游到 ...

坐A31去長安轉41A/44似乎更實際.

toyl 發表於 2022-9-26 15:37

fleetline 發表於 2022-9-26 15:17
坐A31去長安轉41A/44似乎更實際.

拖篋距離唔算差好遠,當然依家行人路掘緊又真係長安暫時係好少少

toyl 發表於 2022-9-26 15:38

WR309 發表於 2022-9-26 14:48
據了解, 城巴第一階段解凍13部車

另想問, GTC站頭有冇貼A車詳細開車時間表?

好似A31/A32 得前者有響APP出詳細時間表,但係都有30-60無人估到區段

KG1428 發表於 2022-9-26 15:43

A20唔開唔緊要,A31>238X // A32原地轉42A 好抵搭,都 ...

想由深水埗/美孚去機場,都可以搭36A, 在光輝圍落車行去轉A32前往。(平價之選)
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 復常後機場各A線情況,第一天