AVBWU291 發表於 2022-10-1 17:41

有巴膠喺和宜合道衝出馬路畀 26 撞

追短豬追到咁...

#本人唔會同情呢啲傻仔
#向電單車司機致以慰問

醬油:https://www.facebook.com/th9969.raymond.5/posts/pfbid022NCbYqUipaUPogfEru4hUtUutcN359iYFobd2aufBx5buT9MTQ4JVR2YyWZS5jj3l

kei_hk 發表於 2022-10-1 17:50

要發生的,點都會發生,差在遲與早。

今次累給電單車司機,初步睇就無損傷,算係好彩。

下次追車影相,未必係電單車,真係累其他司機上新聞就唔好啦。

Vittorio 發表於 2022-10-1 20:04

kei_hk 發表於 2022-10-1 17:50
要發生的,點都會發生,差在遲與早。

今次累給電單車司機,初步睇就無損傷,算係好彩。

真係算好彩
遇着大車隨時係咁先
希望相關人士早日康復及汲取教訓🤦

s20131417 發表於 2022-10-1 20:34

據悉,該2名男童正追捕將於月內退役之ASV93 / LS1154
屬九廠10掛牌,於正常情況下並不會行走40X
肇事司機姓梁,64歲

醬油在此,自己點

HR1377 發表於 2022-10-1 21:13

https://m.facebook.com/story.php ... ce=timeline&paipv=0

這宗事件被傳遍至新加坡

希望男童汲取教訓
相關新聞報導︰

葵涌13歲「巴士迷」疑追車衝出馬路 遭電單車撞倒嚇窒途人 (hk01.com)

WR309 發表於 2022-10-1 22:07

東方日報新聞都有報

j6ny 發表於 2022-10-1 22:14

意外冇人想發生,大家為影靚相都要顧及自己同其他人安全。祝早日康復!

kei_hk 發表於 2022-10-1 22:37

Vittorio 發表於 2022-10-1 20:04
真係算好彩
遇着大車隨時係咁先
希望相關人士早日康復及汲取教訓🤦
老實講﹐一些明明可以完全避免的意外﹐大意者自己受傷就好﹐真係唔好累到其他人。

計我話﹐最好彩的係電單車司機﹐而不是位巴士迷。
意外時無失平衡跌車﹐真係不幸中的大幸。

影巴士迷巴士﹐唔係用條命的換取的。
唔好一單之後又一單。

neoplan720p 發表於 2022-10-1 23:29

聽到班巴膠把聲都覺得煩。:L

deep3@italk 發表於 2022-10-2 00:57

其實巴士司機有冇必要落車? 成單意外似乎同佢冇關...... :o
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有巴膠喺和宜合道衝出馬路畀 26 撞