FY5856 發表於 2022-10-2 13:52

東隧口的 686 其實未取消?

可能「站牌唔更新」將會成為新常態
隔離 796X 竟然出現係沙田
但今次呢樣應該再嚴重啲
站牌冇處理之餘連通告都冇

以下呢張係10月2日係東隧口往港島方向影既
現場都冇任何通告告知 686 已經/將會取消
而且豬紙都仍然係到但 App 又更新左

就算假設通告係之前大風大雨吹甩左,但站牌同豬紙呢?更何況都唔應該吹甩,可能根本上都冇上過。
雖然呢個位有大量代替品,又未必好多人會係到上 686,但都唔駛連一張通告都冇掛

新區就一個站棟 5 塊站牌構成阻街,其他地方就話知你

抱歉用手機出 post
張相本身已經係直既
但出 post 就變左打橫

ccicoltd 發表於 2022-10-2 13:55

昨晚看過港島數個 686 站,包括總站及 986 不會停的站,一點動靜都沒有。

toby_tl10 發表於 2022-10-2 13:57

之前11 25已經係咁啦

而家街上應該仲有唔少796C嘅牌

sq285 發表於 2022-10-2 14:08

貼796X要緊

AVBWU291 發表於 2022-10-2 14:14

近幾個月,成日都喺條線開前一晚先至開工做嘢。

GeorgeL 發表於 2022-10-2 14:15

當798PX一早搞好時686冇嘢改過,証明黃色公司唔睇好986

poohpter 發表於 2022-10-2 14:37

GeorgeL 發表於 2022-10-2 14:15
當798PX一早搞好時686冇嘢改過,証明黃色公司唔睇好986

更奇怪嘅係,大圍火車站總站內早已拆咗686塊牌換做798P,但既然換開站牌又唔同時貼埋改路通告,我諗唔透:L……

(又再次奇怪嘅係,去得大圍換牌,顯田一帶又未見有動靜;出車人手開支唔駛錢:sleepy:?)

WANG@@@ 發表於 2022-10-2 14:44

正如隔離有個admin post話,有負責站牌嘅資深主管離職,造成有錯漏,同埋我估近期太多路線改動,人手又唔夠造成太多甩漏。話時話,睇新聞話屎水第三季會開展站牌改善工作,唔知咁缺人嘅情怳下,仲會唔會開展呢個project呢😂

koneotis 發表於 2022-10-2 14:47

WANG@@@ 發表於 2022-10-2 14:44
正如隔離有個admin post話,有負責站牌嘅資深主管離職,造成有錯漏,同埋我估近期太多路線改動,人手又唔夠 ...

遲早要做,下年就要二合爲一,呢個時候都要設計定

HJ8325 發表於 2022-10-2 14:53

poohpter 發表於 2022-10-2 14:37
更奇怪嘅係,大圍火車站總站內早已拆咗686塊牌換做798P,但既然換開站牌又唔同時貼埋改路通告,我諗唔透: ...

可能相關主任出唔切通告資料
站牌,可能最壞情況學上次E21系列,掛過A3紙牌頂檔
頁: [1] 2
查看完整版本: 東隧口的 686 其實未取消?