s20131417 發表於 2022-10-8 21:08

九公ETA再現神蹟 之 神秘的一班車

是咁的,話說小弟是日於柏景灣總站等287X回沙田
不論九公網頁或香港出行易均顯示下班車要等「11分鐘」
不料,約數十秒後,卻來了一架287X(用車為ATENU1216 / US 129)?!
有趣的是,查過其後所有中途站之ETA,均查無此車班次⋯

Tobychow 發表於 2022-10-8 21:11

_he 發表於 2022-10-8 21:15

今晚d eta搞咩 好多都錯

Ohm 發表於 2022-10-8 21:16

使唔使特登開個post講 :L

_he 發表於 2022-10-8 21:16

41 北河街岩岩過 265b 又係 全部eta前後十分鐘冇車

s20131417 發表於 2022-10-8 21:25

_he 發表於 2022-10-8 21:15
今晚d eta搞咩 好多都錯

順帶一提,286X今晚「私自」收車
往顯徑方向,青轉2113、2118兩班無晒蹤影

johnchan86c 發表於 2022-10-8 21:30

今日下晝4點幾開始太子附近一帶好似大塞車,城巴ETA顯示有多部4點幾荔枝角開o既城巴171夜晚7點後先番到海怡,6點幾o既時候九巴整個時段o既車都o係南行方向深水埗至油麻地之間,其他路段都係城巴服務
唔知九巴ETA會唔會係受班次大亂影響

AVBWU291 發表於 2022-10-8 21:36

厹 ETA 出錯係新聞咩?咁我係咪要每個鐘都開一個新 po

lsc04d11 發表於 2022-10-8 21:46

可能係上一班呢.... 我都試過等車 見到5分鐘後有車而去個站步程係4分鐘咁就急步行去 見到1分鐘後有車 但等第三組燈先有真車黎到 咁你咪睇到下班車11分鐘囉   同埋九公網頁同出行易理論上唔係都係攞緊一樣嘅大數據咩?

s20131417 發表於 2022-10-8 22:32

AVBWU291 發表於 2022-10-8 21:36
厹 ETA 出錯係新聞咩?咁我係咪要每個鐘都開一個新 po

「九公科技最劣」
應驗了🤭🤭
頁: [1] 2
查看完整版本: 九公ETA再現神蹟 之 神秘的一班車