LRT610-1092 發表於 2022-10-15 13:30

91M客量(星期六中午時段)

今日考完midterm後,我於科大南登上寶琳1255常規班次(E6M XV8592),估計有30-40人上車,開車時上層坐滿大約8成,在井欄樹前大部分站也有少量乘客上落,但過了井欄樹後,上層就滿座,估計下層也有人要企。彩雲有大約10人落車,彩虹就有大量乘客落車。

為什麼91M連星期六也可以這樣多人搭?特別科大南可以上層滿8成開走...
如果平時就這樣,info day就....

AVBWU291 發表於 2022-10-15 14:21

你都識講 mid-term 啦...
學校線學生放學冇客,咁執得啦...

樓主入得 UST,頂得順 UST 啲 workload 同痴線嘢,冇理由咁簡單嘅嘢都諗唔到喎。

Quanta 發表於 2022-10-15 14:39

Info day 咪開91P加班囉 唔係點?

s20131417 發表於 2022-10-15 15:57

Quanta 發表於 2022-10-15 14:39
Info day 咪開91P加班囉 唔係點?

今年科大info day搞返實體
相信巴士公司亦會安排91P提供額外服務

s20131417 發表於 2022-10-15 16:13

AVBWU291 發表於 2022-10-15 14:21
你都識講 mid-term 啦...
學校線學生放學冇客,咁執得啦...

樓主都話佢今日要考midterm但校方/教授有時或會安排部份課程於周六進行考試
都預咗考試當天,來往科大會有一定需求⋯

ne2059 發表於 2022-10-15 22:54

我讀咗4年,科南條隊最長嗰次係PHYS1003 midterm後,夜晚9點排到過咗學校入面條斑馬綫,仲勁過中秋 (利申2015 fall sem)

214P_world 發表於 2022-10-16 01:26

以前曾經有加班車/特別線(有1年有792X)接駁落地鐵站, 估計今年需要時開加班車多

LRT610-1092 發表於 2022-10-16 12:38

ne2059 發表於 2022-10-15 22:54
我讀咗4年,科南條隊最長嗰次係PHYS1003 midterm後,夜晚9點排到過咗學校入面條斑馬綫,仲勁過中秋 (利申20 ...

我試過平日2200後離開科大也排了一個U形。

s20131417 發表於 2022-10-16 12:55

LRT610-1092 發表於 2022-10-16 12:38
我試過平日2200後離開科大也排了一個U形。

恐怕樓主唔太知道科大有lecture要2150完…
加上個別midterm於晚間進行,有排隊人龍都係意料中事(試想像一下91/M晚間班次有幾疏…)

LRT610-1092 發表於 2022-10-16 18:25

s20131417 發表於 2022-10-16 12:55
恐怕樓主唔太知道科大有lecture要2150完…
加上個別midterm於晚間進行,有排隊人龍都係意料中事(試想像 ...

有晚2210出ATSE
架車接近吉車遊街到科大,結果要企人走

我最夜搭過2300寶琳開班91M,排隊的人龍有半個91/91M坑
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 91M客量(星期六中午時段)