gip 發表於 2022-10-20 10:27

月票買三送一恒常化?

第一次
7/4-24/4

第二次
1/7-31/7

第三次
6/8-31/8

第四次 (謝謝指正)
15/9-25/9

第五次
5/10-23/10

做優惠日子越來越密, 其中第一/三/四次是配合消費券發放日子做. (下次12月最後1000消費券再做?)
但第一次同第四次只做17/18日, 而不是做全月優惠, 用意何在?

GD1570 發表於 2022-10-20 10:31

第一同第四次要買嘅都買晒,根本唔駛做太長。

3AD110 發表於 2022-10-20 10:34

第4次係9月15日至9月25日 10月已經係第5次
source: https://www.kmb.hk/news_detail.html?id=456&year=2022

toyl 發表於 2022-10-20 10:36

想第二次果批無得接住落。

第二次推廣期就完果陣原第一批唔少人都怕無第三次推廣,結果攞第二張咭7月尾買同登記第二批。

就咁睇落……第二批係最蝕

3AD110 發表於 2022-10-20 10:40

第二次推廣期就完果陣原第一批唔少人都怕無第三次推廣,結果攞第二張咭7月尾買 ...
其實原來同一張咭係可以繼續買 只係唔知佢8月再做 只要送嗰次第4次月票完咗之後繼續買 再登記就可以 問過九巴幾次都係話可以

師兄你都數漏咗9月嗰次

toyl 發表於 2022-10-20 10:43

3AD110 發表於 2022-10-20 10:40
其實同一張咭係可以繼續買 只要送嗰次第4次月票完咗之後繼續買 再登記就可以 問過九巴幾次都係話可以
...
係,小弟都係四月八月都有享用到,咁啱初頭唔太打算續,到8月見再有3送1就再繼續。
記得當時7月尾無人估到8月會再出多水全個月推廣期,係唔少人大失預算兼蝕咗D膠樽姐!

gip 發表於 2022-10-20 10:56

第二次推廣期就完果陣原第一批唔少人都怕無第三次推廣,結果攞第二張咭7月尾買 ...

謝謝師兄分享

23/10 為今次買三送一最後期限, 1/7生效的月票28/10到期, 拎優惠要用另一張咭買多兩張月票, 變相蝕6日.
1/7-3/7 office唔駛返工, 好多人月票4/7生效, 31/10到期, 變相蝕9日.

睇番往績, 下次再做推廣可能去到15/11, 等之前買三送一那批無得接住落, 點都要蝕俾佢.

PF2802 發表於 2022-10-20 11:24

希望免費搭龍運(至少包E線)都可以永續到下個專營權生效

kei_hk 發表於 2022-10-20 11:37

gip 發表於 2022-10-20 10:56
謝謝師兄分享

23/10 為今次買三送一最後期限, 1/7生效的月票28/10到期, 拎優惠要用另一張咭買多兩張月票 ...

硬係覺得九巴會為 7月 一期推出renew的

所以未到最後一刻﹐都唔好搵另一張八達通卡去join 另一期的3送1。

toyl 發表於 2022-10-20 11:50

kei_hk 發表於 2022-10-20 11:37
硬係覺得九巴會為 7月 一期推出renew的

所以未到最後一刻﹐都唔好搵另一張八達通卡去join 另一期的3送1 ...
如果一大堆人趕尾班車7月31生效兼登記,咁11月27日附近日子應該唔會有推廣期;P
至於7月日子咁長,其他人或者都有可能中到下一次掛
頁: [1] 2
查看完整版本: 月票買三送一恒常化?