AE367 發表於 2022-10-21 07:59

九巴派12.8米巴士往火炭星凱提岸新總站試車

https://fb.watch/ghCBP3_qc_/

邊條路線會用到?

eric278 發表於 2022-10-21 08:46

九巴285A、專線小巴65K

ky927 發表於 2022-10-21 08:52

試定,可能復辦280P呢 😂😂😂😂

asv2 發表於 2022-10-21 08:57

睇返客流同路面設計,應該都係得晨早線
或者 285A 可以試下開下繁,但睇唔出除此之外仲可以點用

dcyw 發表於 2022-10-21 09:05

一點更正,應是:星『凱』.堤岸

hellomato 發表於 2022-10-21 09:20

是樓盤基座開全新的室內總站,取代現有的“火炭站巴士總站”?
估計會有部分用駿洋邨做總站(而家算被打爆吧)嘅路線搬過去
或者有其他線拉入火炭會用到

EX-TL 發表於 2022-10-21 09:23

hellomato 發表於 2022-10-21 09:20
估計會有部分用駿洋邨做總站(而家算被打爆 ...

如果可以, 88X用番呢度做總站, 來回兜駿洋邨總站就好, 而85就由山尾街搬入駿洋邨總站.

eric278 發表於 2022-10-21 09:27

估計會有部分用駿洋邨做總站(而家算被打爆 ...

估計替代現有火炭站巴士總站

hellomato 發表於 2022-10-21 09:39

EX-TL 發表於 2022-10-21 09:23
如果可以, 88X用番呢度做總站, 來回兜駿洋邨總站就好, 而85就由山尾街搬入駿洋邨總站. ...

唔知85在屯馬線通車後被打到幾殘,假如可以深入駿洋邨補底也不錯。甚至想過把798也踢去新總站;轉手拉埋73A入駿洋邨,應該可以做一浸火炭去威爾斯嘅短途客
(不過要執一下走線:駿洋邨開波,先出第一城/威爾斯調轉行,經沙瀝公路、沙田路返上埔公馬料水段)

JB5571@3B/103 發表於 2022-10-21 10:02

eric278 發表於 2022-10-21 09:27
估計替代現有火炭站巴士總站

是嗎?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 九巴派12.8米巴士往火炭星凱提岸新總站試車