AVBWU291 發表於 2022-10-27 12:51

全港所有綠小已有ETA

今日起,所有專綫小巴設有實時到站時間預報。

https://www.info.gov.hk/gia/general/202210/27/P2022102600487.htm

s20131417 發表於 2022-10-27 15:59

樓主應該係講ETA?

da87 發表於 2022-10-27 16:47

van仔eta嘥鬼氣:L
除咗頭班尾班邊有固定班次可言;P

s20131417 發表於 2022-10-27 18:20

van仔eta嘥鬼氣
除咗頭班尾班邊有固定班次可言

新界104已經係一個好好嘅例子。
(未開出) 班次根本不能作準

tommy14D 發表於 2022-10-27 19:46

van仔eta嘥鬼氣
除咗頭班尾班邊有固定班次可言

小巴Eta我反而成日用,一開嚟睇如果仲係預定班次即係話冇車總站開過黎

tommy14D 發表於 2022-10-27 19:47

s20131417 發表於 2022-10-27 18:20
新界104已經係一個好好嘅例子。
(未開出) 班次根本不能作準

啱啱開出嚟睇係得一部車行緊, 用嚟睇下小巴有冇脫班幾好用

s20131417 發表於 2022-10-27 20:21

tommy14D 發表於 2022-10-27 19:47
啱啱開出嚟睇係得一部車行緊, 用嚟睇下小巴有冇脫班幾好用

另外,若果各版友願意一齊監察新界104收車盛況,可以點按此連結觀看實時情況(South Gate部分)

#1900後真係開40分班 #2車走天涯

JX9097 發表於 2022-10-28 00:32

基本上都只係show到預定班次
除咗102成日中伏之外
上次坐12/ 106一樣ETA有ETA去,寶林總站都係冇車開

toyl 發表於 2022-10-28 09:02

仲有最出名兩線合一 89→P、P→89,資料上無論係89定89P全部都係未開出,永遠唔會有已開出班次 ;P

只係對老電而言完咗個project,小巴行業呢個無底深潭就唔理佢,佢話做完就完。

bombmanhk 發表於 2022-10-28 21:39

本身住村, 今日坐小巴見到張貼紙, 本身都覺得喺小巴上冇用, 貪得意上網睇睇
明明架小巴剛剛經過都可以話未開出:lol
頁: [1] 2
查看完整版本: 全港所有綠小已有ETA