shakugan2005 發表於 2022-10-29 18:04

lsc04d11 發表於 2022-10-29 10:34
起碼朝早952轉962X 969,969P係舊而962往屯門都要轉952 擺明就係想避掃管笏路 但佢又寫小欖,黃金海岸係目 ...

我中過伏啦, 城巴個伏位係邊度上車+轉乘地點, 九巴960/961就可以同一方向任轉, 952/962X或者以前既962B/962X唔係住轉, 例如佢話係屯門區上車咁係深井上車唔一定得, 佢話力寶中心轉車咁西隧口轉車唔一定得, 隨時一毫優惠都冇

KU_7002 發表於 2022-10-29 19:23

1320 發表於 2022-10-29 14:26
至少 新城西隧線 應該係咁, 中過伏就無下回.....
連962/952/950系之間都有伏位真係抵打
...

屎水d轉乘優惠真係好小家。永遠覺得做左優惠就會蝕左比個客,但又唔諗下正正因為轉乘優惠複雜難明伏位甚多,結果班客更加卻步索性唔坐,最後咪一蚊都收唔到。962C轉X962/962G就係一例。

shakugan2005 發表於 2022-10-29 20:19

屎水d轉乘優惠真係好小家。永遠覺得做左優惠就會蝕左比個客,但又唔諗下正正因為轉乘優惠複雜難明伏位甚 ...

好似唔覺962C有同其他962系有轉乘優惠

clivetock 發表於 2022-10-29 21:08

...

976都有伏,轉967/969系淨係可以西隧轉,唔可以大欖轉

967轉969去銅鑼灣大欖或者力寶轉就免費,西隧轉就淨係減5蚊

214P_world 發表於 2022-10-30 01:25

同系列轉乘一早要有, 798轉798P兩程都比正價點搭

ahken 發表於 2022-10-30 02:55

...

中過伏就即刻買九巴月票或者保鐵㗎啦,諗唔到第三個方法

ahken 發表於 2022-10-30 02:56

屎水d轉乘優惠真係好小家。永遠覺得做左優惠就會蝕左比個客,但又唔諗下正正因為轉乘優惠複雜難明伏位甚 ...

冇嘅,set咁多伏位無非想掠水掠足啲啫,無他

AP149 發表於 2022-10-30 02:56

kay 發表於 2022-10-29 10:36
952朝早只往金鐘班次比人轉都合理 但同一時間962X都未開車 非繁更加無需要轉 ...

952短程尾車嘉龍村開0919,962X龍門居頭車開0830

按道理係有需要用到個轉乘

ahken 發表於 2022-10-30 02:58

214P_world 發表於 2022-10-30 01:25
同系列轉乘一早要有, 798轉798P兩程都比正價點搭

798轉798P冇轉乘又係笑死人

咁搞法落地底真係冇咁嬲喎,又“平”

214P_world 發表於 2022-11-1 00:18

ahken 發表於 2022-10-30 02:58
798轉798P冇轉乘又係笑死人

咁搞法落地底真係冇咁嬲喎,又“平”

而且798P得1班, 乘客知道有呢班車已經罕有, 如果知道又轉過就更加嚇走
頁: 1 [2]
查看完整版本: 952, 962 系列新增轉乘優惠