FBI2 發表於 2022-10-28 08:03

大球場七人欖球賽新增25R和930R

城巴新巴於11月4至6日,七人欖球賽,開辦25R由大球場往中環,以及930R由大球場往荃灣,連同現時的2R, 8R,117R一起提供服務。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

FBI2 發表於 2022-10-28 13:19

25R收費13元,大球場直出告士打道,金鐘,蘭桂坊,荷里活道,中環碼頭,終點站交易廣場。

FBI2 發表於 2022-10-28 13:21

930R收費28.1,九龍大致跟早

FBI2 發表於 2022-10-28 13:22

930R收費28.1,九龍大致跟早上930返愉城。

rheneaschoi 發表於 2022-10-31 18:43

香港國際七人欖球賽特别巴士路線消息

今次大球場散場特別路線除咗2R,8R,117R外,仲新增咗25R同930R
來源:城巴新巴網站

https://www.bravobus.com.hk/tc/uploadedPressRelease/19717_20221031_chi.pdf

Quanta 發表於 2022-10-28 08:26

用25嘅名義而唔用5B開R線,係咪可以收貴啲

toyl 發表於 2022-10-28 08:47

Quanta 發表於 2022-10-28 08:26
用25嘅名義而唔用5B開R線,係咪可以收貴啲

然後用封路為名將5B暫停服務,係核突但係可行;P

JX9097 發表於 2022-10-28 09:23

toyl 發表於 2022-10-28 08:47
然後用封路為名將5B暫停服務,係核突但係可行

5B喺大球場有賽事期間唔係一向都改做逆向咩
成條線唔開,咁西區咪少咗條流水出去?

slsso 發表於 2022-10-28 09:39

...

晨早趕曬落地底;P

屎水:5X 10 1 唔係車?

mokmk1456 發表於 2022-10-28 09:47

930R行紅隧應該快啲
雖然受架車塞下塞下慢慢行等心理因素影響,觀感上冇咁好睇
但比行西隧更短更快

kay 發表於 2022-10-28 10:05

散場車班鬼佬去碼頭轉船返歸其實幾有創意 如果25R出碼頭既話

JX9097 發表於 2022-10-28 10:08

mokmk1456 發表於 2022-10-28 09:47
930R行紅隧應該快啲
雖然受架車塞下塞下慢慢行等心理因素影響,觀感上冇咁好睇
但比行西隧更短更快

唔一定會行西隧嘅R934, R948都係行紅隧過海

lsc04d11 發表於 2022-10-28 10:17

...

一向係兩個階段,首階段就改方向 接近散場係成個掃管埔區不入。。。。
唔關有冇25R事。。。

ricky 發表於 2022-10-28 10:18

呢啲線都唔使計劃,話開俾運署批就掂啦
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 大球場七人欖球賽新增25R和930R