AVBWU291 發表於 2022-11-3 18:19

952P 962P 銅鑼灣站位重組

7/11(一)起,城巴 952P、962P 取消 崇光百貨,軒尼詩道 站,並新增 灣仔消防局,軒尼詩道 及 百德新街,怡和街 站。

https://mobile.bravobus.com.hk/pdf/E202201432a03.pdf

ccicoltd 發表於 2022-11-3 21:28

不明白用意,早上崇光站人和車 (尤其站頭的的士和站尾的違泊) 都不算多。

DC3938 發表於 2022-11-3 21:52

不明白用意,早上崇光站人和車 (尤其站頭的的士和站尾的違泊) 都不算多。

有線傾掂數比入銅鑼灣掛!

1320 發表於 2022-11-8 16:23

DC3938 發表於 2022-11-3 21:52
有線傾掂數比入銅鑼灣掛!

睇黎應該係930/950 其中一條:lol

m_rd08 發表於 2022-11-29 14:21

5/12起962進行相同安排

HR1377 發表於 2022-11-29 17:02

1320 發表於 2022-11-8 16:23
睇黎應該係930/950 其中一條

930傳聞之前俾TD Ban左延長至摩頓台

ky927 發表於 2022-11-29 18:09

應該係拉返鬆D上落位,始終962/952系列上繁係密,仲要8P/2X都係多車,擺前D跟北行車上落係無咁阻嘅。仲要上繁673/603/681 呢類線唔密(其實新界東線宜家都唔密)

天空之神 發表於 2022-11-29 19:17

HR1377 發表於 2022-11-29 17:02
930傳聞之前俾TD Ban左延長至摩頓台

Ban 左唔代表唔比翻兜

樂仔〞 發表於 2022-11-30 12:35

ky927 發表於 2022-11-29 18:09
應該係拉返鬆D上落位,始終962/952系列上繁係密,仲要8P/2X都係多車,擺前D跟北行車上落係無咁阻嘅。仲要 ...
當你 Sogo 要拉鬆 D 位 , 咁點解要加停灣仔消防局 ? 個站早繁而家有時都打哂交

ky927 發表於 2022-11-30 15:17

樂仔〞 發表於 2022-11-30 12:35
當你 Sogo 要拉鬆 D 位 , 咁點解要加停灣仔消防局 ? 個站早繁而家有時都打哂交
...
唔加咪好遠囉(依你講法杜老誌道之後先到百德新街喎)

消防局個站主要係新界東線同寶馬山線,淨係批東隧線上繁都班次都無咁多,點都無8P/2X 咁多
頁: [1] 2
查看完整版本: 952P 962P 銅鑼灣站位重組