m_rd08 發表於 2022-11-7 20:48

13/10/2022 香園圍公路單車賽 78X,79X路線臨時改動

Ref: https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_13/TDN%20Road%20Cycling%20Event%20on%20HYW%20Highway%2020221107_Chi.pdf

由 2022 年 11 月 13 日首班車至道路重開期間,78X及79X將臨時改道行駛:

往啟德/ 南昌站:經沙頭角公路(東行)、和徑山路交匯處掉頭、沙頭角公路(西行)、馬會道(南行)、支路、粉嶺公路(南行)。
往皇后山:經百和路(北行)、馬會道(北行)、沙頭角公路( 東行)、和徑山路交匯處掉頭、沙頭角公路(西行)及龍馬路(東行)。

AVBWU291 發表於 2022-11-8 09:53

如果改反方向出嘅話,可能又會令到啲乘客好亂...

AE367 發表於 2022-11-7 21:59

直接在磚窰做臨時起訖點算啦......

rusf101001 發表於 2022-11-7 22:10

路過門口都唔準落車:(

chamberlain 發表於 2022-11-7 23:07

預備半日載空氣
78X,79X終於可以途經聯和墟

ccicoltd 發表於 2022-11-7 23:17

chamberlain 發表於 2022-11-7 23:07
預備半日載空氣

但不是轉左呢;P

tommy14D 發表於 2022-11-8 05:16

認同,兜返入皇后山再出粉嶺公路仲好,依家係度兜沙頭角公路,更加趕客

GD1570 發表於 2022-11-8 07:50

預備半日載空氣

真係好好笑:lol:lol:lol

明明做返本身要做嘅站,因為唔行高速公路出就要載空氣。
莫非閣下認為應該飛晒沙頭角公路啲站,出咗龍馬路左轉就可以唔載空氣嗎?

#城巴做乜都係錯

GD1570 發表於 2022-11-8 07:51

標題有錯,請修改,謝謝。

Choi 發表於 2022-11-8 07:56

不如沙頭角做總站再兜皇后山順走啦
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 13/10/2022 香園圍公路單車賽 78X,79X路線臨時改動