allc98D 發表於 2022-11-16 12:22

又又又有新轉車站 - 彩虹

估計係彩虹總站同埋碧海樓/金碧樓/紅萼樓
張相係11號晚睇住佢裝嘅時候影嘅 估唔到仲未有人報上嚟 :Thinking:

JX9097 發表於 2022-11-16 12:26

至少包括埋龍翔道一帶車站(見到有290系)

另外見到寫213D上安達臣
九巴覺得太子道東采頤花園定聖若瑟係「彩虹」

KE7066 發表於 2022-11-16 12:32

JX9097 發表於 2022-11-16 12:26
至少包括埋龍翔道一帶車站(見到有290系)

另外見到寫213D上安達臣

其實張圖就無標示方向嘅,安達臣落彩虹都應該計落去

但彩虹站好似唔係轉車站一部分

Choi 發表於 2022-11-16 12:42

其實厹廣推轉車站系咪好應該考慮日票,譬如$50一日或$200七日任搭,方便短期來港人士?

wingho_cwh 發表於 2022-11-16 12:58

而家啲公關真係易做,求其貼塊廣告牌就話轉車站 :L
無升級轉車優惠,無改善車站設施,乜都係講經 :L

toby_tl10 發表於 2022-11-16 13:51

wingho_cwh 發表於 2022-11-16 12:58
而家啲公關真係易做,求其貼塊廣告牌就話轉車站
無升級轉車優惠,無改善車站設施,乜都係講經...

車站設施都係假,補差價轉乘最實際

YY487 發表於 2022-11-16 14:05

Ohm 發表於 2022-11-16 14:21

咁不如唔差在整埋白虹樓轉車站啦 ;P

GD1570 發表於 2022-11-16 14:36

Choi 發表於 2022-11-16 12:42
其實厹廣推轉車站系咪好應該考慮日票,譬如$50一日或$200七日任搭,方便短期來港人士? ...

專畀人0+3周圍去買外賣食?

GD1570 發表於 2022-11-16 14:37

而家啲公關真係易做,求其貼塊廣告牌就話轉車站
無升級轉車優惠,無改善車站設施,乜都係講經...
成本只係印+貼幾張海報/站牌,但畀人嘅感覺就好方便..

咁低成本嘅MARKETING,做得過啦!:lol:lol:lol

P.S.: 遲啲連西貢總站都會變埋轉車站㗎喇...
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 又又又有新轉車站 - 彩虹