asv98.kw131 發表於 2022-11-19 21:30

城巴北區新過夜泊位

城巴於粉嶺,粉嶺康樂公園對出(粉嶺物流中心對面 / 祥華邨後方)增設泊車位,有兩個牌寫住「城巴泊位 請勿泊車」。
特別鳴謝 Timothy Pang 拍攝圖片。員工通告表示因應新發展區拓展,所以要加設過夜泊位。

neoplan720p 發表於 2022-11-19 23:42

「急速」既定義,果然好廣闊。

EW9016 發表於 2022-11-19 23:55

減低私牌來回成本,不過佢真係有車長住北區?

tkf_2005 發表於 2022-11-20 00:05

唔出奇,就算無,廠出車載師傅去開工都得,

大埔中心總站頭尾都放4部,

AtrHenu 發表於 2022-11-20 00:25

tkf_2005 發表於 2022-11-20 00:05
唔出奇,就算無,廠出車載師傅去開工都得,

大埔中心總站頭尾都放4部,

城巴係大埔,北區周圍擺車都諗住Cut 307,79X返廠拿車開/收工的補水而且可騰空西九廠的位做其他野.;P

btw,我諗屎水下一步再研究會申請係美孚,東京街同位擺兼同九巴爭食和順手Cut118,102,905...等過海拿車補水的鐘.:lol

marcowong1011 發表於 2022-11-20 00:46

上星期有一晚接近八點見過有城巴係安樂門街右轉樂嗚街,本身以為行錯路,但隨後再有兩架入咗安樂門街就應該唔係巧合
不過呢份通告又冇話安樂村一帶有泊位
冇圖,信則有不信則無

asv98.kw131 發表於 2022-11-20 01:41

marcowong1011 發表於 2022-11-20 00:46
上星期有一晚接近八點見過有城巴係安樂門街右轉樂嗚街,本身以為行錯路,但隨後再有兩架入咗安樂門街就應該 ...

咁就真係神奇喎
會唔會入面都有不過冇人講呢?

asv98.kw131 發表於 2022-11-20 01:42

如果冇記錯上水好似有城巴員工接送車,不過呢兩年有冇 Cut 就唔知。

Neutroginger 發表於 2022-11-20 05:06

塘坑巴士站都擺... 真係好野(希望唔係上水方向果個);P
仲有, 粉嶺中心果個站, 從來都係泊滿其他外界車
唔知你架巴士又可以點擺;P

hsyip 發表於 2022-11-20 08:38

Neutroginger 發表於 2022-11-20 05:06
塘坑巴士站都擺... 真係好野(希望唔係上水方向果個)
仲有, 粉嶺中心果個站, 從來都係泊滿其他外界車
唔知 ...

張通告上面個幾個巴士站位,只係話你知馬會道泊位大概位置
唔好諗太多

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 城巴北區新過夜泊位