SanPoKong203e9 發表於 2022-11-21 02:36

如果城巴開一條740行舊40號路線如何

講真6D個路線真係幾好,好多時都見有人排,紅巴又唔肯延長去觀塘。新740只不過係將兩邊都延長,可能加個雙向。至少都會好過20A呀。延長去西站又吃到新客倉,長深荔去觀塘肯定有得做密吃三番。
加上會大大加強城巴九龍巴士網絡。740轉970 可能快過101去西營盤,填滿城巴在九龍的盲點。

FBI2 發表於 2022-11-21 07:54

請去F1板提出。同埋,6D拉唔到去觀塘,係TD唔批,唔係九巴唔想拉。

Quanta 發表於 2022-11-21 08:39

FBI2 發表於 2022-11-21 07:54
請去F1板提出。同埋,6D拉唔到去觀塘,係TD唔批,唔係九巴唔想拉。

九巴話拉長係照6.2定要加價?

Ricky403 發表於 2022-11-21 10:07

Quanta 發表於 2022-11-21 08:39
九巴話拉長係照6.2定要加價?

印象中係唔加價亦唔加車

FBI2 發表於 2022-11-21 10:12

Ricky403 發表於 2022-11-21 10:07
印象中係唔加價亦唔加車

有加價,不過加好少

tommy14D 發表於 2022-11-21 10:36

觀塘去深水埗唔係有296C咩

Ohm 發表於 2022-11-21 10:56

FBI2 發表於 2022-11-21 10:12
有加價,不過加好少

如果跟6P,咁即係$6.2加到$6.8
但如果為咗深水埗-觀塘客而要其他流水客陪加就好唔公平

mak5052 發表於 2022-11-21 11:58

將 797 廢物利用?(改行六幹,九龍灣之後經啟德、九龍城、石硤尾,以麗閣為總站,提供以前舊 40、6E服務,以及回應深水埗區議會希望 22 去西九龍中心的建議)

Choi 發表於 2022-11-21 12:17

mak5052 發表於 2022-11-21 11:58
將 797 廢物利用?(改行六幹,九龍灣之後經啟德、九龍城、石硤尾,以麗閣為總站,提供以前舊 40、6E服務, ...

有290E唔駛諗

tommy14D 發表於 2022-11-21 12:28

Ohm 發表於 2022-11-21 10:56
如果跟6P,咁即係$6.2加到$6.8
但如果為咗深水埗-觀塘客而要其他流水客陪加就好唔公平
...

好似793咁加短途分段搞掂
頁: [1] 2
查看完整版本: 如果城巴開一條740行舊40號路線如何