TeX 發表於 2022-11-24 19:02

城巴新e-shop / 新巴城巴app將會改顏色?

ccicoltd 發表於 2022-11-25 00:10

遲早的事。

asv98.kw131 發表於 2022-11-25 00:33

官網同 App 唔知幾時搞
希望官網有大更新啦,而家個網已經係當年 Flash 啱啱開始興嘅時候整落。
如果用而家啲高清 Mon 右邊會有好大條邊,電話就直頭唔好提。。。 下面 YouTube 同 Instagram 個 Logo 仲係用緊 10 年之前嗰個。Btw,RIP 新巴配色:'( 小弟都係鍾意紫色。

nchmt 發表於 2022-11-25 08:55

asv98.kw131 發表於 2022-11-25 00:33
希望官網有大更新啦,而家個網已經係當年 Flash 啱啱開始興嘅時候整落。
如果用而家 ...

佢應該要好似其他app咁有得自己揀背景色啦

s20131417 發表於 2022-11-25 16:44

如果用而家 ...

無辦法,
既然今年善水以「財政壓力」為由唔提供長者日免費乘車優惠,
仲點會有錢出糧俾IT部?

eternalflame 發表於 2022-11-25 20:20

搞好個用戶體驗緊要過自己揀色啦

ctb8107 發表於 2022-11-25 21:02

其實而家個app啲配色有哂兩巴元素有啲不倫不類,反而用返城巴色 or 新巴色會美觀啲,最好就梗係好似譚仔同譚仔三哥咁各有各做啦,不過佢而家要二合一都無計,新世界第一巴士已經唔屬於新世界 or First Bus呢兩間始創公司,只能夠成為歷史!

asv98.kw131 發表於 2022-11-25 21:44

咁有需要兼顧品牌形象嘅,唔通九巴個 app 又可以揀咩?(雖然九巴啲車就勁多唔同嘅配色)
只係個人冇咗鍾意嘅紫色所以抒發下咁解~
頁: [1]
查看完整版本: 城巴新e-shop / 新巴城巴app將會改顏色?