LN9267 發表於 2022-11-28 12:36

新界1、1A、1S、2、7、9、9A及109M申請加價

https://www.districtcouncils.gov.hk/sk/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/23590/SK_TTC_2022_C502_TC.pdf

看文件,TD壓低一半加輻,想不到小巴公司開天殺價那個位置這麽進取。

limited 發表於 2022-11-28 14:02

小巴公司轉頭再入紙申請加

Ohm 發表於 2022-11-28 15:55

順帶一提,9A線的申請加幅並不是特別低,而係因為$12.1已經係該級別嘅上限

TuNg''=) 發表於 2022-11-28 17:27

Ohm 發表於 2022-11-28 15:55
順帶一提,9A線的申請加幅並不是特別低,而係因為$12.1已經係該級別嘅上限

9A收$20都要搭架啦,硬食。
1A真係快92唔少,好多死忠派排到勁長都唔會上92
7及9A都算係旅遊路線同獨市
所以1A, 7 ,9A呢3條獅子開大口都不無道理

天空之神 發表於 2022-11-28 18:19

其實而家間間都叫到最大,預左運吉會減一半加幅

Ohm 發表於 2022-11-28 20:37

TuNg''=) 發表於 2022-11-28 17:27
9A收$20都要搭架啦,硬食。
1A真係快92唔少,好多死忠派排到勁長都唔會上92
7及9A都算係旅遊路線同獨市

我唔係好覺得1A快過92好多,試過有一次比較趕時間離開西貢(星期日下午1點左右),諗住搭1A會快啲,嗰陣西貢碼頭上車都唔使排隊,差唔多時間都有架92開出,我一路check住ETA,結果去到彩虹站,我記得都只係快過架92不過10分鐘左右如果仲要排長龍先上到小巴,我估都好有可能慢過上即班92

不過我個人除咗好趕時間,否則都一定搭92,因為有轉乘優惠,轉埋車返屋企仲平過小巴一程車費,同埋小巴站又無咁就腳

ccicoltd 發表於 2022-11-29 01:48

喊加 13.X% 很正常,也是加價劇本的一部分。
頁: [1]
查看完整版本: 新界1、1A、1S、2、7、9、9A及109M申請加價